De Samenwerkende Genootschappen Stille Omgang in onze Federatie zijn, evenals vorig jaar, geconfronteerd met het niet doorgaan van de Omgang door de straten van Amsterdam. Corona maakt het nog niet mogelijk om in grote massa bijeen te komen, en hierop is besloten om de Stille Omgang in eigen Federatie te vieren met een heel bijzondere dienst.

Velen herinneren zich de bijzondere vieringen van vorig jaar in Langeraar en in Leimuiden, en ook dit jaar zal de traditie van de Stille Omgang centraal staan in onze Federatie. Op zaterdag 19 maart zijn er twee plechtige Eucharistie vieringen, voor de Clara parochie in de H. Adrianuskerk te Langeraar en in de Franciscus parochie in de St Jan de Doperkerk te Leimuiden. De vieringen zijn om 17.00 uur waarbij de geplande viering van 19.00 uur in Langeraar en de zondagviering in Leimuiden komt te vervallen. Na de viering is er Eucharistische aanbidding met uitstelling van het Allerheiligste. De viering in Langeraar is via live stream te volgen.

De Samenwerkende Genootschappen, bestaande uit de genootschappen Aarlanderveen, Langeraar, Leimuiden/Rijnsaterwoude en Zevenhoven, willen de traditie van de Stille Omgang levendig houden en hopen dat volgend jaar de omgang in Amsterdam weer kan plaatsvinden.

 

Cees van der Vlugt

Hieronder link om er digitaal live bij te kunnen zijn: