Overuren voor De Horizon

Ook al is De Horizon nog maar met drie vrouw sterk, we zingen lekker door. Vol passie en toewijding maken we (de meeste) vieringen zelf samen met onze allerliefste koormoeder Gré.

De afgelopen weken hebben we werkelijk overuren gedraaid in onze kerk. Na de zomervakantie zongen we op zaterdag 11 september. En twee weken later tijdens de viering op zondag 26 september meteen gevolgd door de week erna op zondag 3 oktober. Dit was de aftrap van de Mariamaand en mochten wij zingen tijdens een speciale Mariaviering. Wat was dit een bijzonder mooie viering! De voorbereiding lag in handen van Irma en Bets. Laatstgenoemde ging ook voor tijdens deze viering. De kerk zat lekker vol en de sfeer was ontzettend fijn. We vonden het heerlijk om alleen maar Marialiedjes te mogen zingen. En nog fijner was om de mensen vanuit de kerk ook mee te horen zingen!

Ook het weekend daarna mochten we zingen tijdens de viering op de zondag 10 oktober. Ditmaal zongen we als duo. Iets wat wellicht nog wel vaker zal gaan voorkomen aangezien je met z’n drieën heel kwetsbaar bent.

Daarna hadden we twee weekenden rust om onze stemmen te sparen. Vervolgens hebben we op zondag 31 oktober de Mariamaand afgesloten tijdens de viering van Allerheiligen. Wederom een mooie en drukbezochte viering. De dag erna zongen we ook tijdens Allerzielen. Ook bij deze viering waren weer veel mensen aanwezig. Heel veel kaarsen op het altaar, mooie gedragen liedjes en een unieke sfeer. Tot slot zongen we tijdens de viering van zaterdag 13 november. Een mooie viering in een koude kerk. Helaas liet de verwarmingsinstallatie ons in de steek maar met jas aan was het goed te doen.

De afgelopen twee maanden hebben we 7 keer gezongen en nu hebben onze stemmen eventjes rust. We gaan ons klaarmaken voor Kerst. We zullen zien wat de maatregelen ons gaan brengen maar we hopen van harte dat de komende vieringen gewoon door mogen gaan.

Wij hopen dat wij u allen mogen verwelkomen in een volle kerk op zondag 19 december, tijdens de gezinsviering op Kerstavond en Eerste Kerstdag met het Kindje Wiegen.

De Horizon, Carola van Heusden