Helaas heeft ook de kerk nog steeds last van internetcriminaliteit.  Onlangs is opnieuw een aantal meldingen ontvangen dat internetcriminelen actief zijn die zowel per sms, e-mail als via whatsapp berichten versturen waarin ze de naam van een priester of een kerkelijke instantie gebruiken. De internetcriminelen versturen een bericht dat afkomstig lijkt te zijn van een parochiepriester of een kerkelijke instelling. Zij zijn uit op geld. Zo wordt bijvoorbeeld in het bericht gezegd dat cadeaukaarten worden gekocht voor een ziek meisje. Ga daar niet op in.

Komt er een dergelijk bericht bij je binnen (sms, whatsapp of e-mail): klik niet op een link of afbeelding in het bericht, verwijder het bericht en blokkeer het nummer.

Onze parochies en onze priesters en andere voorgangers vragen nooit via e-mail, sms of whatsapp  om geld, een bericht met die boodschap is dus altijd nep. Twijfel je over een mail? Neem dan contact op met het centrale secretariaat in Langeraar: info@rkgroenehart.nl.

Meer informatie kun je vinden op https://www.rkkerk.nl/avg-nieuws-internetcriminelen-geven-zich-opnieuw-uit-voor-pastorale-beroepskrachten/