De klok loopt voortaan gelijk.

De torenklok van de kerk heeft een slingeruurwerk. De weersomstandigheden zorgen er voor dat de raderen van het mechanisme uitzetten en krimpen waardoor de klok soms voorloopt of achterloopt. Er ging dan een vrijwilliger de toren in om de klok gelijk te zetten. Maar dan voorkom je toch niet dat de klok soms een tijdje niet de goede tijd aangeeft.

Sinds begin september 2021 is het uurwerk voorzien van een apparaat dat ervoor zorgt dat de klok gelijk loopt met de satelliet die altijd de juiste tijd aangeeft. Ook de zomer- en wintertijd worden geregeld en dan zal de klok even stil staan tot de juiste tijd bereikt is. Onder voorbehoud van stroomstoring loopt de klok dus voortaan precies gelijk. Stroom is nog nodig om de motor aan te zetten die de gewichten weer omhoog hijsen als die beneden zijn aangekomen. De katholieke kerk geeft de inwoners van Nieuwkoop graag een klok die een betrouwbare tijd aangeeft. Met grote dank aan de sponsor die e.e.a bekostigd en geregeld heeft.

BCP