Allereerst een verklaring van de letters van de werkgroep MissieOntwikkelingVrede:
In het verleden gingen vele Missionarissen, oftewel geestelijken naar andere volkeren om hen tot zijn godsdienst te bekeren en Vrede te brengen (let wel: dat was de oude vorm!!).

In 1961 is de Vastenactie opgericht in opdracht van de Nederlandse bisschoppen. Vastenactie ondersteunt mensen in ontwikkelingslanden, die zich inzetten voor een rechtvaardiger, humaner en welvarender samenleving, met de gedachte:

Hoe kunnen we achterover leunen als anderen honger lijden, dorst hebben of ziek zijn?

Met die gedachten willen wij ons graag bij deze werkgroep aansluiten. Vanaf september 2020 heeft Betty Staartjes de werkgroep verlaten en Helma Zevenhoven nam het stokje van haar over. Helma kon meteen slagvaardig te werk gaan. Ondanks de corona mochten we tijdens de vieringen wel over de Advents- en Vastenacties vertellen om de projecten geldelijk te steunen. Bovendien hebben we met alle Clara-werkgroepsleden + vele helpers, ten bate van de Adventsactie, ruim 150! Congolese maaltijden bereid. Deze werden warm aangeleverd bij wel 53 adressen. Voor de opbrengst van de Vastenactie brachten we unieke ingrediënten in mooie jute tassen rond, waarmee ruim 200!! belangstellenden binnen de hele federatie een superlekkere Paasbrood zelf konden maken. We hebben zelfs nog een overweldigende inzameling gehouden van Gered Gereedschap. Deze soort acties geeft ons veel voldoening en maakt grote indruk bij vele parochianen. Hoe we de komende Adventsactie vorm gaan geven, is nu nog niet volledig uitgewerkt, maar we hopen dat we weer vele parochianen weten te motiveren om het project in El Salvador voor moeder en kind  te steunen.

MOV-werkgroep, Helma Zevenhoven en Agatha Keijzer