Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk
Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 87

19 september, Woord- en Gebedsviering

Komend weekend zal onze viering om 11:15 uur in De Schuur zijn met Frans Dam als voorganger.

Inspiratie zal voor de muzikale begeleiding zorgen.

Kalender met de activiteiten:
24 september: Puzzelspooktocht
25 september: Zomerbraderie
3 oktober: Familieviering
24 oktober: Koffie drinken werkgroep klein onderhoud
Puzzelspooktocht
Vrijdagavond 24 september organiseert St. Zomerspelen een PUZZELSPOOKTOCHT in en rondom de afgebrande kerk voor de kinderen uit groep 3 tot en met groep 8.Durf JIJ mee te doen met dit spannende spel?….Geef je op bij Europaplantsoen 9 vóór 22 september. VOL =VOL. Lees hieronder meer over de spooktocht.Hoogmade is de tijd kwijt!
Is het je opgevallen dat steeds meer mensen in Hoogmade vaak te laat komen? Dat ze moeite hebben met tijd? En steeds meer mensen zich verslapen, te laat komen op school of bij de sport? Dat klopt! 
Dit fenomeen is zo’n twee jaar geleden begonnen. Eerst viel het nog niet zo op, omdat het maar af en toe één iemand was. Maar het werden er langzaam aan steeds meer.
Weet je hoe dat komt?… De kerkbrand van twee jaar geleden! Doordat de kerk in brand heeft gestaan, is ook de tijd stil blijven staan. Waardoor niemand de tijd meer weet.
We proberen het wel! Let maar eens op wanneer je het schoolplein op loopt. Elke ouder zie je even omhoog kijken naar de klok. En als mensen over de rondweg rijden zie je ze altijd even een blik opzij werpen richting de kerkklok. En al twee jaar staat deze stil! DIT MOET MAAR EENS AFGELOPEN ZIJN!!! Help jij mee om dit probleem op te lossen?
Zomerbraderie
Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte-De Goede Herder, Stichting Zomerspelen en Stichting De Groene Punt organiseren een braderie op 25 september van 13:00 uur tot 18:00 uur.
Een gezellige braderie voor jong en oud, waar je de leukste kraampjes kunt vinden.
Ook aan de innerlijke mens is gedacht! Zo kan je gaan smullen bij de kraam van Rick de Poffertjesman en Karels Bio Friet. Maar ook voor koffie of thee wordt gezorgd.
Speciaal voor de basisschoolkinderen wordt een knutselworkshop georganiseerd. Verder zal er een springkussen zijn, kan je je haar creatief laten invlechten, je laten schminken en als model op de foto.
Heel Hoogmade-Woubrugge kiest Quiche
Bak een hartige taart, quiche of een borrelhapje en voor het mooiste, creatiefste en lekkerste homemade baksel hebben wij een symbolische prijs én natuurlijk de eer en titel “Meester Bakker”.Het gebakken lekkers wordt te koop aangeboden en de opbrengst is voor de herbouw van de kerk.
Wij hopen dat er een kraam vol lekkers komt te staan zodat er een ruime keuze is.Aanmelden kan per mail: ellenvanleijden@live.nl of telefonisch: 06-40409216.
Met dank aan LivingMemories voor bovenstaande foto.

Eerste Heilige Communie
Op zondag 12 september vond een bijzondere Eucharistieviering plaats. Vier kinderen deden hun Eerste Heilige Communie: Meike van Loon, Stijn Mooren, Emma Rimmelzwaan en Rubert van Schie. Daarnaast vierden wij het feest van onze patrones: de geboorte van Maria, de moeder van Jezus. Aangezien De Schuur ook voor sportactiviteiten gebruikt wordt, is op zaterdagmiddag door het zaalteam, kosters en pastoraatgroep gewerkt aan het inrichten en versieren van de ruimte. Hierdoor werden we zondagochtend in een feestelijke kerk ontvangen. Daar klonken de stemmen van koor Enjoy onder begeleiding van het pianospel van Simone Wolvers en de bezielende leiding van Jeanne Borst-Oudshoorn. Pastor Hoogenbosch en kapelaan Van Paassen ging ons voor en zij werden begeleid door twee misdienaars uit Langeraar en Aarlanderveen: een echt Hoogfeest dus! Fijn dat er ook plek was voor de vaste parochianen en dat iedereen voor wie geen plek was in De Schuur, mee kon kijken via de live stream (klik hier voor de link). Ook juf Geeske (directeur) en juf Wendy (groep 6) van basisschool ter Does waren aanwezig. Wij hebben met elkaar een ontroerende viering beleefd en zijn dankbaar voor ieders bijdrage. Na het Ave Maria en het uitdelen van een ‘geboortekaartje’ werd de viering afgesloten. In zijn slotwoord heeft de kapelaan geprobeerd om enkele misdienaars en koorleden te werven en vervolgens hebben we de zegen ontvangen. Na het slotlied gingen de communicanten foto’s maken in de tuin van de pastorie.
Namens alle kinderen en ouders: hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan deze viering!
Vera Nieuwenhuizen, Werkgroep EHC Hoogmade – Woubrugge – Oud-Ade –  Rijpwetering

Afscheid Simone Wolvers
Vijftien jaar geleden werd het familiekoor Enjoy opgericht. De vader van Simone Wolvers, Paul kwam met het voorstel: misschien kan mijn dochter Simone muzikaal begeleiden? Het was voor haar wennen of je alleen speelt of rekening houdt met een groep zingende mensen. Simone is uitgegroeid tot een geweldige pianiste, onze steun en toeverlaat. Tot onze grote spijt gaat ze stoppen met het begeleiden van ons koor. We zullen haar pianospel en zang missen. Gelukkig komt ze wel af en toe meezingen. Het zal niet meevallen een nieuwe pianist(e) te vinden. We gaan ons best doen en misschien weet u wel iemand? We wensen Simone succes en geluk met haar carrière.
Fietstocht langs Clara-kerken
Op zondag 19 september is een heerlijke fietstocht  vanaf 13.00 uur door het mooie Clara-deel van onze federatie. Kom mee fietsen langs vier dorpen van de H. Claraparochie. Afstand: een ronde van ca. 25 km. U kunt zelf kiezen waar u begint. De tocht gaat langs:

  • Nieuwveen: Nicolaashof
  • Zevenhoven: Lourdesgrot en stilte tuin
  • Langeraar: Adrianusbos
  • Noorden: Mariakapel
  • natuurgebied De Groene Jonker

De fietstocht is geschikt voor zowel jong als oud. Deelname aan de fietstocht is gratis.
Aanmelden
Meld u zich aan voor een routebeschrijving bij één van de vier bovengenoemde kerken. U kunt starten tussen 13.00 en 14.00 uur en u fietst op uw eigen tempo de route. Natuurlijk staat er wat te drinken klaar bij de te bezoeken stopplaatsen.

Klik hier en doe mee aan Actie Kerkbalans. Heel veel dank voor uw steentje om de kerk te herbouwen.
Interessante links

Informatief

Parochie/Federatie (September 2021)

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt
Copyright © *2021* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.