In het parochieblad Samenstromen van september kunt u lezen dat de activiteiten die voorheen in de Federatieweek werden georganiseerd, voortaan verspreid over het jaar plaatsvinden. Voor deze activiteiten hebben we een speciale naam bedacht: de activiteiten worden onder de naam FederActie aangekondigd.

Fietstocht langs Clara-kerken
De eerste activiteit is een heerlijke fietstocht op zondag 19 september vanaf 13.00 uur door het mooie Clara-deel van onze federatie. Naast een aantal kerken van de federatie zijn mooie dingen te bezichtigen die de moeite waard zijn om te bekijken. Dus kom mee fietsen langs vier dorpen van de H. Claraparochie. Afstand: een ronde van ca. 30 km.

U kunt zelf kiezen waar u begint. De tocht gaat langs:
• Nieuwveen: Nicolaashof
• Zevenhoven: Lourdesgrot en Stiltetuin
• Langeraar: Adrianusbos
• Noorden: Mariakapel
• het natuurgebied De Groene Jonker

De fietstocht is uitstekend geschikt voor zowel jong als oud, en of u nu een gewone fiets heeft, een e-bike, een mountainbike of een bakfiets waarin uw kinderen heerlijk van de omgeving kunnen genieten, dat maakt niet uit. Deelname aan de fietstocht is gratis en uiteraard op eigen risico.

Aanmelden
Meld u zich aan voor een routebeschrijving bij een van de vier bovengenoemde kerken. U kunt starten tussen 13.00 en 14.00 uur en u fietst op uw eigen tempo de route. Natuurlijk staat er wat te drinken klaar bij de te bezoeken stopplaatsen. Bij slecht weer, bekijk de website www.rkgroenehart.nl,  hier staat vermeld of de fietstocht doorgaat. Is fietsen niet uw of jouw ding? Kom dan deze middag toch op eigen gelegenheid naar een of meerdere plaatsen op de route om te genieten van de tuinen en natuur. Hopelijk tot ziens op 19 september!