Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 81

11 juli, Eucharistieviering om 11:15 uur

Komend weekend zal onze viering om 11:15 uur in De Schuur zijn met kapelaan van Paassen als voorganger. Enjoy zal voor de muzikale begeleiding zorgen.
Voor vieringen behoeft niet gereserveerd te worden, en volstaat aanmelden kort vóór de viering aan de deur.
Lees de nieuwe maatregelen, klik hier.

Doe mee aan Actie Kerkbalans
U leest de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochiekern. Daar zijn wij u dankbaar voor, want dankzij u kan de kerk haar plek blijven innemen in onze omgeving en bewegen we richting een positief besluit voor de herbouw van onze kerk.
Met de slogan: “Geef vandaag voor de kerk van morgen”, kijken wij vooruit. In onze parochiekern werken wij aan een bloeiende geloofsgemeenschap en de herbouw van onze kerk. Wij willen samen leren, dienen en vieren, om ook in de toekomst samen kerk te kunnen zijn. Met als doel: “Gods liefde, die ons beweegt, door te geven in woord en daad”.Leuker kunnen we het niet maken
De parochie is door de overheid erkend als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw gift is onder voorwaarden voor 100% aftrekbaar via uw belastingaangifte! Dit kan door het invullen van een overeenkomst voor minimaal  5 jaar, waarbij u jaarlijks een bedrag schenkt aan de parochiekern Hoogmade-Woubrugge.

 

Bij baanverlies of overlijden vervalt de overeenkomst zonder gevolgen voor de betrokkenen. Het belasting-voordeel is afhankelijk van uw leeftijd en inkomen. Lees hier meer:

U kunt uw bijdrage overmaken naar NL52RABO0123 2014 38 t.n.v. H. Franciscus BCP Hoogmade-Woubrugge o.v.v. Actie Kerkbalans 2021 of via de QR-code.

Veel gereedschap in de kar
Op zaterdag, 26 juni, is er veel gereedschap ingezameld voor de Actie ‘Gereedschap voor de hele wereld’. De geleende kar lag vol met gereedschap, dat een nieuw leven gaat krijgen, zodat mensen wereldwijd zelf de kost kunnen verdienen.
Dank allen die gereedschap hebben langsgebracht.
Openluchtviering: Uitrusten en weer verder gaan.
Op zondagmorgen 18 juli willen we iedereen graag verwelkomen in een openluchtviering en wel in onze afgebrande kerk.
Vorig jaar was het een bijzondere gebeurtenis. Voor velen was het de eerste keer tussen de kerkmuren. Wel zaten we in de regen en de kou, maar dat kon (bijna) niemand deren. Wat zou het fijn zijn om het dit jaar wéér zo te doen.
Pastor Dingjan gaat voor en zanggroep Inspiratie zorgt voor de muzikale omlijsting van de viering. Na afloop zorgen de dames van de koffiegroep dat u een kopje koffie kunt blijven drinken en wat napraten. De aanvangstijd is 09:15 uur.
Bij slecht weer is de viering in De Schuur. Laten we hopen op een mooie viering in het zonnetje.
Dank, voor deze actie
Op Facebook vonden we een bericht van Henk van der Post. U kunt bij hem vele ansichtkaarten vinden uit het album van zijn moeder (geheten C. van Rijn, getrouwd met Jaap van Tol) van zijn stiefvader Siem van Tol in Hoogmade. Mijn ‘stiefoma’ bewaarde alle (prent)briefkaarten die ze kreeg. De meeste kaarten stammen uit de periode 1905-1920.
De foto’s zijn in het bezit van de familie (tante Bep van der Laan-van Tol). Voor de liefhebber zijn ze beschikbaar als jpeg tegen betaling van 1 euro per stuk. De opbrengst komt geheel ten goede aan de herbouw van de twee jaar geleden uitgebrande katholieke kerk te Hoogmade. Email: hpostius@xs4all.nl.

 

 

Klik hier en doe mee aan Actie Kerkbalans.
Wij danken u alvast voor uw bijdrage.

Interessante links

Informatief

Parochie/Federatie (Juli/Augustus 2021)

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt

Copyright © *2021* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:

*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?

U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.