Met ingang van 26 juni 2021 voert de overheid een groot aantal versoepelingen van de coronamaatregelen door. De bisschoppen hebben bezien wat dit betekent voor het protocol van de R.-K. Kerk.
In de praktijk betekent dit voor de kerken in onze HH. Clara & Franciscus federatie per het weekend van 26/27 juni het volgende:

  • Het maximum aantal gelovigen dat een viering kan bijwonen, is afhankelijk van de grootte van het kerkgebouw. Er is geen maximum aan het aantal aanwezigen, mits de anderhalve meter maatregelen kunnen worden nageleefd Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten.
  • Als naar verwachting minder personen aanwezig zullen zijn bij een viering dan de anderhalve meter capaciteit van de kerk toelaat, dan hoeft er niet meer vooraf te worden gereserveerd; de parochianen melden zich bij de ingang van de kerk.
  • Als naar verwachting meer personen aanwezig zullen zijn bij een viering dan de anderhalve meter capaciteit van de kerk toelaat, dan moet er van tevoren worden gereserveerd (zie het reserveringsoverzicht). Dit zal dikwijls het geval zijn bij speciale vieringen, zoals de Eerste H. Communie of een Patroonsfeest.
  • Het gebruik van en mondkapje tijdens de viering is niet meer verplicht.
  • Koorzang (repeteren en zingen tijdens vieringen) is toegestaan met maximaal 12 zangers, mits er tussen elke zanger minimaal 1,5 meter afstand is en men bij voorkeur niet achter elkaar staat, maar in een zigzag formatie.
  • Meezingen door de gelovigen is niet toegestaan.
  • Koffiedrinken na de viering is weer toegestaan, op voorwaarde dat er afstand kan worden gehouden.

Kijk HIER voor uitgebreide informatie over alle corona-maatregelen.