Wereldwijd zetten Nederlandse missionarissen en missionair werkers zich iedere dag in voor hun kwetsbare medemens. Eén keer per jaar zetten wij hen zélf in het middelpunt. Dat doen we tijdens de Pinksteractie van de Week Nederlandse Missionaris (WNM). Van 15 t/m 23 mei voert WNM campagne voor het welzijn van deze bevlogen en bezielde mannen en vrouwen, zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor de ander. Uw steun is daarbij onmisbaar! Al vragen missionarissen zelf weinig, een steuntje in de rug kunnen zij heel goed gebruiken.

Tijdens het pinksterweekend vindt daarom de collecte plaats voor de  Pinksteractie 2021.
U kunt uw bijdrage geven in de collectemand, bij het verlaten van de kerk.
Bent u niet in de gelegenheid om de kerk te bezoeken? U kunt ook bijdragen via het digitale collectezakje op www.weeknederlandsemissionaris.nl (aanklikken) of op bankrekening NL30 RABO 0171 2111 11 t.n.v. Week Nederlandse Missionaris.

Zij zijn er altijd voor de ander
Geïnspireerd door hun geloof zetten missionarissen en missionair werkers zich in voor anderen. Dat doen zij altijd en overal ter wereld. Missionaris Peter Daalhuizen werkt bijvoorbeeld al bijna 40 jaar in Brazilië, waar hij zich (samen met zijn zus) inzet voor bejaarden en andere kwetsbare groepen. Hij heeft er zelfs drie parochies onder zijn hoede. Missionair werker Susanne Beentjes werkt in Tanzania met jonge meisjes die vaak al jong zwanger zijn geraakt en daardoor hun school niet konden afmaken. Dankzij Susanne leren de meisjes voor zichzelf en hun kind te zorgen, waarbij omgaan met geld erg belangrijk is. Susanne, pater Peter en al die andere missionarissen en missionair werkers zijn er altijd voor de ander. En wij zijn er – samen met u – voor hen.

Samen voor onze missionarissen
De WNM steunt missionarissen en missionair werkers in hun persoonlijke welzijn. We bieden financiële steun, zodat zij hun werk zorgeloos kunnen doen. Denk aan verzekeringen, bijzondere ziektekosten en de premie voor de AOW. Ook kunnen zij vakantiegeld ontvangen, zodat zij kunnen genieten van een verlof in Nederland zonder dat zij familie of vrienden om hulp hoeven te vragen. Daarnaast heeft de WNM een klein, laagdrempelig fonds waar missionarissen een beroep op kunnen doen voor noodgevallen. Bijvoorbeeld als hun computer is gestolen en geld voor vervanging ontbreekt. Zo zijn we het steuntje in de rug van onze missionarissen.

Susanne Beentjes

“Je weet dat je er in Nederland nog bij hoort. Dat mensen aan je denken, ook al ben je ver weg. Dat is voor mij een enorme geruststelling. Het is erg fijn een achterban te hebben.”
Pater Peter Daalhuizen

“De WNM ondersteunt mijn uitzending en als ik een specifieke hulpvraag heb, kan ik de WNM altijd benaderen. Zo kreeg ik coronanoodhulp die ik heb gebruikt voor het aanschaffen van twee wastafels, zeep en dispensers voor de parochie.”
Susanne Beentjes