In de vorige editie van Samenstromen heb ik al iets verteld over de Alpha cursus en hoe enthousiast de deelnemers en het Pastorale Team daarover zijn. De onderwerpen van de eerste tien bijeenkomsten heb ik toen genoemd. We waren gebleven bij het Heilige Geest weekend en zijn behoorlijk in vuur en vlam gezet.

Inmiddels zijn ook bijeenkomst elf tot en met vijftien achter de rug en is de cursus beëindigd. De laatste vijf onderwerpen waren als volgt: 11. Hoe nu verder? 12. Hoe kan ik het kwade weerstaan? 13. Waarom en hoe vertel ik het anderen? 14. Geneest God ook nu nog? 15. Hoe zit het met de kerk? De hele cursus hebben we om begrijpelijke redenen online gedaan. Alleen bij de afsluitende bijeenkomst zijn we samengekomen in de pastorie van Roelofarendsveen en mochten we van de gastvrijheid van pastoor Glas genieten. De behoefte om elkaar te ontmoeten was groot. Na zo lange tijd met elkaar lief en leed te hebben gedeeld groei je naar elkaar toe. Ik voel me bevoorrecht deel te hebben mogen uitmaken van deze groep. In het najaar zullen er opnieuw Alpha cursussen worden opgestart. De Alpha cursus is een cadeau dat je zomaar aangereikt krijgt vanuit het Pastorale Team. Als je het cadeau aanneemt en uitpakt gebeurt er iets heel moois met je. Ik gun iedereen die ervaring van harte.

Mede cursist Ed Koeleman