Op 28 Maart hebben we een korte bijeenkomst gehad van de regenboogviering. We hebben met de kinderen Palmpasen gevierd, natuurlijk moesten we daarin wat dingen aanpassen.

Maar uiteindelijk hebben we een korte viering buiten gehouden.

We hadden de kinderen gevraagd thuis een Palmpasen-stok te versieren en bij de kerk kregen ze een broodhaantje en een Palmpasen-takje om de stok compleet te maken. De kinderen hadden werkelijk enorm hun best gedaan en erg mooie palmpasen stokken gemaakt.

Heleen vd Reep heeft de stokken gezegend en het Bijbelverhaal van de intocht van Jezus voorgelezen en hebben we samen nog gebeden.

Tenslotte zijn alle kinderen hun Palmpasen-stokken  weg gaan brengen naar diverse ouderen binnen de parochie. Sommige kinderen wisten zelf aan wie ze de stok wilde gaan brengen. Anderen kregen van de bezoekgroep een adres.

Voor zowel de mensen die een Palmpasen-stok kregen, als de kinderen die de stokken weggaven, was dit een ontroerend moment. Het heeft op de organisatie, de ouders en de kinderen een grote indruk gemaakt.

We gaan proberen om met Pinksteren weer een bijeenkomst voor de kinderen te organiseren. We hopen de kinderen dan weer te mogen ontmoeten.

De werkgroep Regenboogvieringen Noorden.