“Wanneer wij op Pasen vieren dat Christus is opgestaan uit de dood, dan is het feest van de verrijzenis niet ons einddoel, maar ten diepste ons vertrekpunt.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in het paasnummer van Tussenbeide. “In de paastijd begint onze voorbereiding op Pinksteren, het feest van de komst van de Heilige Geest. En evenmin Pinksteren is als einde bedoeld. Het is juist de start om als Kerk met de kracht van de Heilige Geest opnieuw in de wereld van nu in geloof op weg te gaan.”

In alle kerken van onze parochies Heilige Clara en Heilige Franciscus ligt Tussenbeide om mee te nemen. Bent u niet in de gelegenheid om naar de kerk te gaan? U kunt het blad ook ophalen bij het lokale secretariaat van uw parochiekern. Bel eerst wel even of het secretariaat geopend is; vanwege covid-19 hebben veel secretariaten afwijkende openingstijden.

U kunt Tussenbeide natuurlijk ook online bekijken: download Tussenbeide Pasen 2021 (pdf).

Hoofdredacteur Daphne van Roosendaal verwijst in het introductie-artikel naar de website vierpasen.nl, waar de Nederlandse bisschoppen in video’s persoonlijk uitleg geven bij de Goede Week en Pasen. De bisschoppen roepen op om Pasen thuis mee te vieren wanneer er door de coronamaatregelen geen plek is in de kerk. “Natuurlijk kunt u daarbij Pasen ook vieren met deze Tussenbeide”, aldus de hoofdredacteur.

Het paasnummer van Tussenbeide heeft onder meer een artikel over de paasjubelzang, een interview over liefde voor de Bijbel en een bijzondere kruiswegstatie. ‘Laurentius loopt’ bezoekt de parochie in Den Haag Zuid. En Tussenbeide gaat in gesprek over ‘katholiek en sociaal’ in coronatijd. Daarnaast bevat het blad het laatste nieuws over Vronesteyn, bisdomnieuws en lees-, luister- en kijktips.