Beste kinderen en ouders,

Zondag 28 maart 2021 is het Palmpasen!
Met Palmpasen vieren we de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij kwam op een Ezel en werd toegejuicht met Hosanna. De mensen langs de weg zwaaiden hem toe met palmtakken. Iedereen wilde hier natuurlijk bij aanwezig zijn. Je begrijpt dat de ouderen, zieken en mensen met een handicap dat niet konden.

Daarom willen wij elk jaar met Palmpasen een beetje van die sfeer bij de mensen thuis brengen. De palmpasen stokken zijn bedoeld voor ouderen, zieken en hulpbehoevenden in onze parochie. Hoe leuk het ook is om een palmpasen stok te maken voor je eigen kwieke opa of lieve oma, de stokken zijn bedoeld voor mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. Daarom is het fijn dat wij vanuit onze parochie bij veel mensen een palmpasen stok kunnen brengen, zeker in deze coronatijd. Het is heel fijn als jijzelf thuis ook een stok voor iemand maakt!

Doe je mee? Ook als je niet iemand kent, die voor een palmpasen stok in aanmerking komt, kun je meedoen! Je kunt aan de werkgroep Kinderkerk een naam en adres vragen van iemand, voor wie je de stok kunt maken. Bel gerust een van de telefoonnummers onderaan de bladzijde!

Wanneer je al weet voor wie jouw stok moet worden (iemand binnen onze parochie die dit jaar in het bijzonder een steuntje kan gebruiken), wil je dat dan aan de werkgroep doorgeven? Dan kunnen wij zorgen voor een goede spreiding van de palmpasen stokken door de parochie.

Hoe versier je zo’n stok? Je start met een houten kruis, die je bijvoorbeeld omwikkelt met crêpepapier. Daarna ga je er allemaal dingetjes aanhangen. Hierbij kun je denken aan: fruit, (zoals kiwi, mandarijn, appel, druiven) theezakjes, verpakte koekjes, zakjes snoep, chips, geurzakjes, mooie tekeningetjes, lieve spreuken op papier, etc. Je kunt bijv. ook een ketting van doppinda’s rijgen, aan een stevige draad van ongeveer 90cm. Ook een slinger van toffee’s of paaseitjes staat heel gezellig. Vergeet niet een broodhaantje (verkrijgbaar bij de bakker) bovenop de stok te plaatsen (zelf bakken liever niet in deze coronaperiode).

Op zondag 28 maart is om 9.15 uur de Palmpasenviering. Het is dit keer ietsjes anders als andere jaren. Als je ouders/begeleiders voor de viering hebben gereserveerd, kom je met hen mee naar de kerk. Wij wachten je buiten op en geven je een palmtakje dat je samen met je ouders/begeleiders aan je palmpasen stok kan binden. We verzamelen achter in de kerk en gaan dan in optocht de kerk in. De kapelaan zegent de palmpasen stokken. Na de viering kun je de palmpasen stok dan gaan wegbrengen.

Mocht je niet bij de viering aanwezig kunnen zijn, dan willen we je vragen om 10:15 uur buiten bij de kerk te verzamelen (wij zullen jullie opwachten en een palmtakje geven). De Kapelaan komt na de dienst naar buiten om jullie stokken te zegenen. Daarna kunnen ook jullie de palmpasen stok gaan wegbrengen.

Door de coronamaatregelen moet het dit jaar dus helaas iets anders en is er geen aparte kinderkerk, jullie zitten tijdens de viering gezellig in de kerk. We hopen dat velen van jullie toch een palmpasen stok willen maken zodat we in deze lastige tijd veel mensen blij kunnen maken. Voor vragen, informatie, opgeven en het ophalen van een palmpasen kruis om thuis te versieren kun je contact opnemen met:

Sandy Beckers (Walnootstraat 28, Ter Aar, 06-22797064) of
Jessika Zevenhoven (Kerkvaartsweg 55, Aarlanderveen, 06-43427780)

Werkgroep Kinderkerk