Saskia Versluis heeft een prachtig schilderij gemaakt waarop de huidige en de voormalige kerk samen staan afgebeeld. Zij heeft aangeboden dit schilderij aan de kerk te schenken, zodat deze verkocht/geveild kan worden voor de renovatie van de kerk.

Saskia vertelt: “Na het vinden van een oude foto van de oude Langeraarse kerk (1853-1902) ontstond bij mij het idee om de 2 kerken tezamen op één doek te schilderen. Het was nog best lastig om de juiste compositie te verkrijgen, maar gelukkig bracht een oom van mij uitkomst: met behulp van de meerdere foto’s die hij had van beide kerken uit de periode van de bouw van de nieuwe kerk kon ik de juiste compositie bepalen. Toen ik de schets had gemaakt op een doek van 60 x 80 cm, bleek er nét geen plaats meer voor de haan op de nieuwe kerk. Dat heb ik maar zo gelaten. Bij het schilderen heb ik feitelijk alleen met witte en bruine (acryl-) verf gewerkt. De klus nam gedurende een periode van ruim 4 maanden (eind september 2019 tot februari 2020) maar liefst 60 uur in beslag. Maar over het eindresultaat was en ben ik beslist tevreden.

Al gedurende het schilderen ontstond bij mij het idee om dit schilderij aan de kerk te schenken voor de verkoop. Toen het af was begon ik wel even te twijfelen, maar ik wil heel graag de kerk steunen. En wat is er mooier om dat op déze manier te doen: ik bied het schilderij aan ter veiling; en de volledige opbrengst is ter ondersteuning van het project voegenrestauratie.”

Schildershoekje by Sas Saskia Versluis-Hölscher

De veiling

  1. Bekijken van het pronkstuk: Vanaf 17 april te bezichtigen in de H. Adrianuskerk.
  2. Het uitbrengen van een bod kan van 17 april tot en met 11 juni. Dan sluit de veiling.
  3. Bieden kan vanaf € 400,- .
  4. Bieden optie 1: een briefje in een gesloten envelop, met bod en contactgegevens. In te leveren bij de pastorie. Op de envelop vermelden: bod schilderij.
  5. Bieden optie 2: een email met bod en naam + tel.nr naar:  bcp_langeraar@rkgroenehart.nl Voor beide opties geldt: uitsluitend de penningmeester kan de biedingen inzien. Uw bod is gegarandeerd anoniem.
  6. Tussentijds wordt regelmatig gemeld wat het tot dan hoogste (anonieme) bod is. Dit gebeurt via de site rkgroenehart.nl/locaties/langeraar. En via twee facebookpagina’s: HH Clara en Franciscus en Schildershoekje by Sas.
  7. Op zondag 13 juni wordt na afloop van de viering het schilderij uitgereikt aan de hoogste bieder.

En ook : Het schilderij in het klein. Een pracht cadeau voor uzelf of voor uw vrienden en familie.

Vanaf 1 april is er ook een mooie fotokaart van het schilderij te koop: een prachtige foto, op 350 gram dik papier, gecoat en in de afmetingen 21×28 cm. Voor slechts 5,-. Verkooppunten:

  • Spar Langeraar, Strooplikker 19 Langeraar.
  • Na elke weekendviering bij de gastvrouw of heer achter in de kerk. Neem gepast geld mee !!
  • Bestellen per mail via bcp_langeraar@rkgroenehart.nl . Vermeld duidelijk het aantal en uw naam en adresgegevens. Maak het juiste bedrag over naar rekeningnummer NL82RABO0300301170 v.v.:“fotokaart” én uw naam en adres. Kort daarna bezorgen wij fotokaart bij thuis. Via de post of direct in uw brievenbus.