Het is ontzetten leuk om iemand te verrassen! Mensen die ziek zijn of eenzaam, vooral in deze tijd, of mensen die je heel erg lief vindt en erg mist. Daarom kunnen we voor hen een mooie Palmpasen stok maken. Maar waar bestaat zo’n Palmpasen stok nou eigenlijk uit en wat betekent het allemaal?

Dat zullen we je uitleggen: We beginnen met twee stokken die je aan elkaar vast kan maken. Dit wordt een kruis wat symbool staat voor het kruis waarop Jezus gestorven is. Vervolgens versieren we de stok met de volgende dingen: Het buxus takje (palmtak). Dit staat symbool voor de intocht in Jeruzalem. Met eitjes. Deze staan symbool voor nieuw leven (Paaszondag). Met 30 rozijnen. Dat is het symbool voor de 30 zilverlingen waarvoor Judas Jezus verraadde. Met 12 snoepjes als symbool voor de 12 apostelen. Als je wilt kun je de stok nog versieren met een mooie zelfgemaakte kroon of krans als symbool voor het koninklijke van Jezus.

En als laatste komt er nog een broodhaantje op. Het brood is het symbool voor het breken en delen van het brood door Jezus bij het laatste avondmaal. De haan staat symbool voor de haan die kraaide nadat Petrus 3x had gezegd dat hij Jezus niet kende. Als de Palmpasen stok af is mag je deze op Palmzondag aan iemand geven. Veel plezier met het maken van de stok en het weggeven ervan!

Pastoraatsgroep Langeraar