Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 63

7 maart, Woord- en Gebedviering om 11:15 uur
3e zondag van de 40-dagentijdKomend weekend zal onze viering om 11:15 uur in De Schuur zijn met Frans Dam als voorganger en een cantor van het Nederlandstalig koor. Er zal een extra collecte zijn voor de Vastenactie.
In deze nieuwsbrief leest u over de afgelopen week, hoe de brief van de Bisschop is ontvangen en de acties in de Vastentijd.
Mededeling Bisdom Rotterdam
Op de foto ziet u Leo van Rijn, voorzitter van de beheercommissie, een samenvatting van de brief voorlezen tijdens de viering op 28 februari jl. Er is voorzichtig JA gezegd. Wat een storm aan reacties kwam er deze week los. Het is duidelijk waar onze parochiekern voor staat:#SamenSterkVoorEenNieuweKerk
Kapelaan van Paassen, de voorganger, kreeg bij binnenkomst het goede nieuws te horen. Hij paste de preek aan. Ineens voelden alle aanwezigen zich op de Ark van Noach en gingen mee helpen bouwen.

Het bericht werd opgepikt door de pers, klik op onderstaande links (sommige artikelen zijn betaalde artikelen en dan kunt u niet het hele artikel lezen).

Minister Grapperhaus op bezoek
Op vrijdagavond om 18:00 uur kwam Minister Grapperhaus op bezoek om de kerk te bezichtigen. Hij vertelde dat hij Minister van Eredienst is.
Dank aan Thijs Mooren voor het organiseren van dit onverwachte bezoek.
In de komende weken leest u andere reacties die we hebben ontvangen.
Doet u mee met de Vastenactie?
De actie is voor jongeren in ontwikkelingslanden om hen te helpen aan goede opleidingen.  U kunt meedoen door een pot met ingrediënten voor kokoskoekjes te bestellen. Deze kunt u zelf thuis bakken; de pot kost € 4,-.
Heeft u een groot gezin of houdt u van koekjes dan is er een grote pot voor € 5,-. Er zijn ook 250 gram zelfgebakken kokoskoekjes en ijzerkoekjes (zonder ijzer) voor € 4,-. U kunt Mexicaanse bonensoep bestellen voor een vrijwillige bijdrage. Alle opbrengst is voor de Vastenactie.Bestel snel, klik hier.
Bestelt u soep, koekjes of een pot ingrediënten dan wordt het bij u thuisgebracht. Als u alleen koekjes of een pot met ingrediënten bestelt dan kunt u die bij de volgende adressen ophalen:

  • Hendrien van Leeuwen, Kerkstraat 55,
  • Lida van Schie, Hendrik Meijerplantsoen 19,
  • Betty Bank, Pieter van  Hemerenplantsoen 4
  •  Twan Goes, Van Hemessenkade 27 .

U kunt uw bestelling ook op dinsdagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur op het secretariaat en na de vieringen van 7, 14 en 21 maart ophalen. U kunt bestellen tot en met zondag 14 maart.  Op 18 maart worden de soep en eventuele andere bestellingen bezorgd.

Wie heeft er lege potten?
De MOV-groep is op zoek naar grote potten.
Dus als u grote potten hebt van appelmoes, boontjes, bruine bonen laat het ons weten (minimaal 400 ml). U kunt de potten afgeven bij het secretariaat op dinsdagochtend of meenemen naar de viering op zondagochtend. Of even een mail sturen naar bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl
Meditatieflyers.

Aanstaand weekend worden de meditatieflyers weer uitgedeeld in de kerken. Voor iedere dag een kleine overdenking. De meditatieflyer voor deze week kunt u hier lezen. Klik hier.

Kruisweg Staties
Door de brand zijn de veertien kruisweg staties verloren gegaan. We hebben dertien schilders bereid gevonden om de kruisweg staties te schilderen. De komende weken maakt u kennis met de schilders. Vandaag, statie nummer 11.
Kruiswegstatie nummer 11, de kruisiging van Jezus
Zie Lucas 19, 17 t/m 30Op het geïmproviseerde tafelblad ziet u diverse attributen die de kruisiging van Jezus zo bijzonder maakten. Ze vertellen het verhaal, zoals het al eeuwen verteld wordt en wat op mij als kind, al veel indruk maakte. Denk de bespotting van de Farizeeërs erbij en de tekst boven Jezus hoofd “Dit is de Koning der Joden”. “Hij kan zichzelf niet redden” zeiden ze.Wij weten inmiddels beter!
In de Goede Week, kunt u mijn schilderij bewonderen of bekritiseren!
Henk Brunt
Interessante links

Informatief

Parochie/Federatie (Maart 2021)

Foto:  Riny Winters

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt
Copyright © *2021* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.