Waarschuwing: internetcriminelen geven zich in e-mails uit voor pastorale beroepskrachten in een poging om de ontvanger aan te sporen geld over te maken. De afgelopen week zijn er in ons bisdom Rotterdam al diverse dergelijke mails gemeld.
Het blijkt dat criminelen gebruikmaken van bijvoorbeeld Gmail om een nieuw e-mailadres aan te maken dat er geloofwaardig uitziet. Vanuit dit e-mailadres versturen ze een bericht waarin ze bijvoorbeeld zeggen de pastoor te zijn. Of de diaken. Of de pastoraal werker. Het nep e-mailadres wijkt vaak maar heel weinig af van het echte e-mailadres van het lid van het pastoraal team.

Pastorale beroepskrachten vragen nooit via e-mail om geld. Een dergelijke mail is dus altijd vals.

Ontvangt u een mail die u niet vertrouwt? Ga er uiteraard nooit op in. En neem contact op met uw lokale beheercommissie of met het parochiebestuur. Of stuur de mail door naar info@rkgroenehart.nl (let op: altijd rk achter @ vermelden).

Meer informatie kunt u vinden op de website van de R.K. Kerk Nederland: klik HIER.