Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 62

 

Mededeling voorgelezen tijdens de viering op 21 februari 2021
Het licht staat op kopergroen
 

Maandag, 4 november 2019, staat voor alle parochianen en veel inwoners van Hoogmade in het geheugen gegrift. Het is de dag, dat de kerk uit Hoogmade door de brand werd verwoest.

De afgelopen 15 maanden zijn we gegroeid als gemeenschap. Met elkaar zijn we aan de reis begonnen om een gemeenschap op te bouwen en de kerk weer te mogen herbouwen.
Afgelopen week heeft het parochiebestuur een brief ontvangen van het Bisdom Rotterdam.
De bisschop schrijft: “Het bisdombestuur zegt voorzichtig ja tegen de voorbereiding van de herbouw van de kerk in Hoogmade.” Het ja-woord is aan een aantal voorwaarden verbonden, het is een “ja, mits”.
De voorwaarden zijn: een gezonde financiële exploitatie voor de aankomende 10 jaar, vitale geloofsgemeenschap (veel vrijwilligers, goed bezochte vieringen) en een overeenstemming over duurzame inrichting van de kerk.
De beheercommissie bedankt alle vrijwilligers en parochianen voor hun hulp om deze eerste mijlpaal te bereiken. We gaan op weg naar de volgende mijlpaal, een volmondig “JA”. Kunnen we op u rekenen?
Er is veel huiswerk te doen de komende maanden. Alle hulp is welkom. Dat kunnen kleine bijdragen zijn (zoals het bezoeken van de vieringen, een misintentie aanvragen) of grote bijdragen (meedenken over de gezonde financiële exploitatie, organisatie van een bijzondere viering).
Laten we met elkaar de bisschop volgen in zijn gebed en met elkaar werken aan een kerk die ons met elkaar verbindt.

 

28 februari, Woord- en Gebedsviering om 09:15 uur
2e zondag van de 40-dagentijdKomend weekend zal onze viering om 09:15 uur in De Schuur zijn met Diaken van Aarle als voorganger. Enjoy zal voor muzikale begeleiding zorgen.Er is plek voor maximaal 30 parochianen. U kunt reserveren door een mail te sturen, klik hier.
Interessante links

Informatief

Super veel dank aan Riny Winters voor de prachtige foto’s

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt

Copyright © *2021* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.