Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 61

21 februari, Eucharistieviering om 11:15 uur
1e zondag van de 40-dagentijdKomend weekend zal onze viering om 11:15 uur in De Schuur zijn met kapelaan van Paassen als voorganger. Er zal muziek te horen zijn van Inspiratie.Er is plek voor maximaal 30 parochianen. U kunt reserveren door een mail te sturen, klik hier.In deze nieuwsbrief genieten we nog na van de ijspret en gaan we de Veertigdagentijd in, op weg naar Pasen.
Wat gaan we doen in de Vastentijd?
De komende nieuwsbrieven leest u over de Vastenactie en de activiteiten die onze MOV-groep onderneemt om geld in te zamelen voor de vastenactie.
Vandaag vertellen we over het doel van de Vastenactie:Werken aan een betere toekomst
Onderwijs heeft het afgelopen jaar een nieuwe betekenis gekregen. Niet alleen in Nederland maar helaas ook voor miljoenen mensen over de hele wereld. In Nederland kregen de ouders de taak om hun kinderen les te geven. Al was het niet eenvoudig het was te overzien. In de hele wereld zijn in bijna 200 landen scholen gesloten (geweest) meer dan 1,5 miljard kinderen en jongeren konden daardoor niet naar school of naar het voortgezet onderwijs. Voor jongeren in ontwikkelingslanden funest. Afstandsonderwijs zoals in Nederland is daar niet mogelijk. Als de school is gesloten, sta je stil in je ontwikkeling. Of het nu gaat om basisonderwijs, voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs, de wereld heeft op veel plekken stil gestaan. Volgende week leest u meer over toekomstperspectief.
Wie heeft er lege potten?
De MOV-groep is op zoek naar grote potten.
Dus als u nog grote potten hebt van appelmoes, boontjes, bruine bonen laat het ons weten (minimaal 400 ml). U kunt de potten afgeven bij het secretariaat op dinsdagochtend of meenemen naar de viering op zondagochtend. Of even een mail sturen naar bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl
Meditatieflyers.

Aanstaand weekend worden de meditatieflyers weer uitgedeeld in de kerken. Voor iedere dag een kleine overdenking. De meditatieflyer voor deze week kunt u hier lezen. Klik hier.

Wat een mooie week..
Hieronder ziet u een post die gevonden is op social media. Een schaatster had de reden gevonden voor de vele wakken in Hoogmade.Rob Loojenstein maakte een leuk filmpje, klik hier. Heeft u mooie foto’s? Stuur ze op, dan delen we ze de komende weken in de nieuwsbrief.
Kruisweg Staties
Door de brand zijn de veertien kruisweg staties verloren gegaan. Dat is jammer, vooral omdat ze net gerestaureerd waren. De kruisweg laat ons even stil staan bij de gebeurtenissen van de lijdensweg. Het was een uitdaging om weer een kruisweg in de kerk te krijgen. We hebben dertien schilders bereid gevonden om de kruisweg staties te schilderen. De komende weken maakt u kennis met de schilders. Vandaag, statie nummer 14.
Kruiswegstatie nummer 14, de graflegging.
Zie Marcus 15, 40 t/m 47 (klik op de link)
Na bestudering van zowel Marcus als foto’s van onze oude staties was ik zo vrij om hier en daar wat aan te passen. Op het schilderij ziet u het volgende:
Maria uit Magdala en Maria de moeder van Josef kijken heimelijk toe in welk graf Jezus werd gelegd. Jozef van Arimatea had linnen gekocht voor een lijkwade en zwachtels. Daarna wikkelde hij Jezus in de wade en legde hem in één van de graven die in een rots was uitgehouwen en rolde een steen voor de ingang. In die tijd werd, zeker door iemand als Josef, een raadsheer, een ezel als transportmiddel gebruikt. Een particuliere begraafplaats bestond toen uit veel uit de rotsen gehouwen grafkelders.
In de Goede Week, kunt u mijn schilderij bewonderen of bekritiseren!
Henk Brunt
Een dagelijkse portie psalm
Eeuwenoud en toch heel vertrouwd. De psalmen in de Bijbel zijn gebeden van mensen zoals u en ik. Wanhoop, verdriet, maar ook vreugde en dankbaarheid, je komt het allemaal tegen in de psalmen.  Radiomaker Sjoerd Muller heeft er een podcast (‘hoorspel’) van gemaakt: Blijf kalm met een psalm. Klik hier.
Interessante links

Informatief

Parochie/Federatie (Februari 2021)

Foto Femke Swagerman

Copyright © *2021* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.