Wat doe je wanneer je binnenshuis geen grote feesten mag organiseren? Nou, dan doe je het gewoon buiten. In onze orangerie blijft het de laatste maanden maar akelig stil. Toch willen we bijzondere mijlpalen van onze parochianen niet zomaar voorbij laten gaan. Onze eigen Mien Vianen vierde haar 85e verjaardag. Dit vroeg om wat extra aandacht.

De koffiedames hadden de koffiepot weer klaargezet en na afloop van de viering was er koffie! Maar dan wel buiten op het kerkplein! Miens kinderen hadden gezorgd voor wat muziek. De accordeonist speelde zijn hele repertoire aan Hollandse meezingers, van Kleine Greetje tot de Klok van Arnemuiden. De meeste kerkgangers bleven gezellig hangen voor een bakkie en Mien genoot met volle teugen.

Hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten, bleek maar weer eens. Het moet een raar gezicht geweest zijn voor passanten, iedereen buiten in de kou, maar voor de Johannes Geboorteparochianen en de vaste gasten was het toch weer een beetje als vanouds. Als we maar blijven zoeken naar de leuke dingen in het leven, kunnen we die best wel vinden.  Even corona vergeten en een klein, hartverwarmend feestje vieren.