De Beheer Commissie Parochiekern (BCP) Langeraar heeft behoorlijk wat uitdagingen voor het nieuwe jaar, maar die zien we met frisse zin tegemoet! In ieder geval beginnen we met een versterkte BCP: met de komst van Ton den Haan, iemand met veel kerkbestuur ervaring, bestaat de BCP nu uit 6 personen. Tevens hebben we nu een heus klusteam kunnen samenstellen, bestaande uit 7 mensen met kennis en ervaring op het gebied van timmerwerk, elektriciteit, laswerk, metselwerk en planning. Dat gaat ons geld besparen op de kleinere klussen. De uitdagingen voor dit jaar:

  • De daadwerkelijke start van het voegen project. Mede door corona uitgesteld, zal het dit jaar nu toch wel moeten gaan lukken. Naast de daadwerkelijke klus, het voegen zelf, zal de BCP ook gaan regelen dat schilderwerk, houtreparaties, klusklaar maken en opruimen van de klusplaats, geregeld en ingepland gaat worden. Over de stand van zaken van de inzamelactie leest u hier meer
  • Groot onderhoud (laten) plegen op het grote orgel. Dit orgel is inmiddels al weer 145 jaar oud (inderdaad: hij komt nog uit de oude kerk) en moet met enige regelmaat onderhoud krijgen, anders gaat het hard achteruit.
  • Een veiligere trap in het begin van de toren (laten) aanbrengen. Noodzakelijk omdat de huidige ijzeren ladder bepaald niet veilig is en er met enige regelmaat wel iemand naar boven moet.
  • De BCP gaat een eigen analyse maken van de huidige situatie van onze kerkgebouwen en de gemeenschap. Daarop gebaseerd wordt er een visie gemaakt; deze wordt conform afspraak gedeeld met het parochiebestuur.
  • Het (doen) uitbreiden van de urnenmuur op het kerkhof.

En zo zijn er uiteraard nog een (heel) aantal relatief kleinere zaken die onze aandacht vragen !