Op 2 januari konden we weer vieren. Koor de Horizon kwam in deze eerste viering in het nieuwe jaar de zang verzorgen en verblijdde ons onder andere door het zingen van nog een aantal kerstliederen tijdens deze viering, naast de andere liedjes.
We hadden het maximum aantal bezoekers dat we mochten toelaten en we vierden weer! Hoewel er maar drie dames zongen, klonk het als een klok en menigeen verzuchtte na afloop: “Daar krijg ik nou alsnog het kerstgevoel van!’  De herders hadden een stapje teruggedaan en de wijzen namen hun plaats in in de stal, we luisterende naar het verhaal over de wijzen uit het oosten en putten weer kracht uit het samenkomen. Want dat is toch wat velen gemist hadden, het samen vieren.
Natuurlijk, de live-streamvieringen waren mooi verzorgd, maar je blijft je toch een toeschouwer voelen en nauwelijks een deelnemer. 

Laten we hopen dat de corona-ellende dit jaar naar de achtergrond verdwijnt en we volgend jaar weer met z’n allen Kerst mogen vieren in onze eigen kerk.