Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 55
 

Wij wensen u een gezegend 2021.

 

Nieuwsbrief downloaden:
10 januari, Doop van de Heer: Woord- en Gebedsviering om 11:15 uur

Komend weekend zal onze viering om 11:15 uur in De Schuur zijn met Frans Dam als voorganger. Enkele leden van het Nederlandstalig koor zullen voor de muzikale begeleiding zorgen.

Er is plek voor maximaal 30 parochianen. U kunt reserveren door een mail te sturen, klik hier.

 

Blijf op de hoogte met Samenstromen – doe mee aan een groene parochiekern
In 2021 willen we als parochiekern groeien naar “Groene Parochiekern”. Het parochieblad “Samenstromen” en het inlegvel sturen we u bij voorkeur digitaal toe via de nieuwsbrief.
Laat weten hoe u Samenstromen wilt ontvangen, klik hier op de link. De vrijwillige bijdrage kunt u betalen via de QR-code of via deze link. Klik hier.

 

Verlaat kerstcadeau
Har Meijer had graag zijn boek aan ons gepresenteerd in de afgebrande kerk. Helaas door de lockdown, ging dit niet lukken om een afhaalpunt te maken in onze kerk. We wachten in spanning de besluitvorming af om te kijken wat er mogelijk is na 19 januari. Om alvast warm te draaien, kunt u hier een interview zien van Har Meijer. Klik hier.

 

Corona – denk aan anderen
In Coronatijd is het goed om aan anderen te denken en een kaartje te sturen als klein gebaar. De box staat nog steeds buiten op Hendrik Meijerplantsoen 19, Hoogmade. U kunt een kaart uitkiezen en betalen, zeer Corona-vriendelijk.
De opbrengst van de kaarten is voor onze eigen parochiekern Hoogmade-Woubrugge.
In de rest van de nieuwsbrief leest u over vaccinatie. Iets wat ons allen bezig houdt.

 

Vaccinatie tegen COVID-19
Wat zegt de katholieke leer?

Kardinaal Eijk heeft een artikel geschreven over vaccinatie en het standpunt van de katholieke kerk. Hij is referent voor medische ethiek namens de bisschoppen conferentie. Lees meer hier en de conclusie leest u hieronder.Ja, in het belang van het alge­meen wel­zijn, waarbij de men­se­lijk persoon centraal staat, raad ik vaccinatie aan.

 

Mensen zijn dan niet alleen zelf beschermd tegen het virus, maar ook hun naasten wor­den beschermd en in die zin is vaccineren ook een daad van naasten­liefde. Het bezwaar dat er kan zijn tegen het gebruik van bepaalde cellijnen die volgens een kwade han­de­ling zijn verkregen, is daarbij afgewogen tegen de erns­tige reden die er is om Covid-19 – en de ontwrichtende gevolgen daar­van voor de we­reld­wijde samen­le­ving – een halt toe te roepen.

 

Vaccinatie voor iedereen
Wat zegt Paus Franciscus?
Paus Franciscus heeft tijdens verschillende toespraken laten weten, dat het COVID-19 vaccin beschikbaar en toegankelijk moet zijn voor iedereen. Tijdens de kerstboodschap Urbi et Orbi gaf hij aan, dat het vaccin licht zal brengen bij  iedereen, en dat het ook beschikbaar zal moeten zijn voor allen… zeker degenen die op kwetsbare plekken op deze aardbol wonen.

 

De paus heeft ook in zijn toespraken gewezen op de levenscyclus van het vaccin. Kijk niet alleen naar het begin, kijk naar alle stappen: van productie tot goedkeuring, van registratie tot distributie. In alle stappen zijn ethische implicaties, die we in beschouwing moeten nemen om de juiste politiek-economische, organisatorische en communicatie besluiten te nemen.

 

Interessante links
Informatief

 

Parochie/Federatie

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt

 

 

Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.