Op zondag 27 december vindt de laatste tv-viering vanuit Roelofarendsveen plaats.

Aanvang: 10.00 uur
Celebrant: pastoor Jack Glas (ondersteuning door diaken André van Aarle)
Begeleiding: enkele leden van het Emanuelkoor

De uitzending is via KRO-NCRV op NPO2.

Rechtstreeks reserveren voor deze viering is niet mogelijk. Vanuit alle 11 parochiekernen van de HH. Clara & Franciscus federatie zijn bij deze viering 2 à 3 personen aanwezig.

Voorafgaand aan de viering wordt het Geloofsgesprek uitgezonden. Dit keer is het gesprek met bisschop Van den Hende. Kijk HIER voor meer informatie over dit Geloofsgesprek.
Het Geloofsgesprek wordt uitgezonden om 9.45 uur.

En zo komt er na vier jaar een einde aan de mediavieringen vanuit de H. Petruskerk in Roelofarendsveen. Het komende jaar worden de mediavieringen vanuit het bisdom Rotterdam verzorgd door pastoor Wim Bakker vanuit de H. Bonifatiuskerk te Rijswijk in de R.-K. parochiefederatie Vlietstreek.

Pastoor Jack Glas

Pastoor Jack Glas is inmiddels een bekend gezicht geworden door de mediavieringen. “Weet de KRO wel dat we een heel modern kerkgebouw hebben?” was destijds in december 2016 zijn eerste reactie. “Het is een hele mooie kerk, maar hij is heel anders dan de neogotische gebouwen die je vaak op tv ziet. Maar dat was geen probleem en juist goed, omdat daaruit blijkt dat er verschillende kerkgebouwen zijn.”

Met de H. Bonifatiuskerk te Rijswijk komt er weer een heel andere kerk in beeld. Pastoor Wim Bakker: “Bij de bouw van de kerk in 1897 werd aan de architect gevraagd om eenvoud, ruim zicht op het altaar en soliditeit voor ogen te houden. De parochianen hebben ervoor gezorgd dat het Neogotische kerkgebouw goed onderhouden is en een gelovige, bijzonder sfeervolle uitstraling heeft om nu gastvrijheid te geven aan de mediavieringen.”