Na de viering van zondag 6 december wilde Gerard in zijn auto stappen om naar huis te gaan. Hij zag een vreemde auto op het kerk-erf. Toch even kijken waar die mensen zijn. Zij waren bij de Lourdesgrot. Bij de grot stonden twee mannen, een met een grote fotocamera.

We kennen Gerard, hij maakte direct een praatje. “Waar ze vandaan kwamen?” Een uit Breda, de ander uit Amsterdam. De mannen hadden op de website van de Lourdesgrotten (klik HIER) gelezen over de Lourdesgrot in Zevenhoven en zij wilden die wel eens met eigen ogen zien.

Het bleef niet bij dat ene moment, de mannen hebben maar liefst een uur met elkaar gepraat. Gerard heeft de Stiltetuin, de Orangerie en de kerk laten zien, met alles wat daarbij hoort. Ook de vele krantenartikelen die in de loop van de jaren over de grot zijn verschenen.

De mannen uit Breda en Amsterdam vonden het zó interessant dat ze er een filmpje over hebben gemaakt. Klik HIER om het filmpje te bekijken.