Met het kerstnummer van Tussenbeide “kunnen we de inspiratie van ons leven in geloof nog eens extra met elkaar delen bij gelegenheid van Kerstmis.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in de Tussenbeide die deze week wordt bezorgd. Tussenbeide verschijnt eenmalig in een grote oplage van 100.000 exemplaren.

In alle kernen van onze parochies Heilige Clara en Heilige Franciscus wordt deze Tussenbeide bezorgd bij alle parochianen waar ook maandelijks het blad Samenstromen wordt bezorgd.
De bezorgers van Samenstromen (in totaal maar liefst 335 vrijwilligers!) hebben enthousiast aangeboden om in december een extra rondje te lopen om overal Tussenbeide te bezorgen.

Heeft u ervoor gekozen om het parochieblad niet thuis op papier te ontvangen, dan kunt u toch Tussenbeide lezen. Download HIER de speciale kersteditie van Tussenbeide.

Tussenbeide bezoekt de bijzondere kerststal van Gerard Héman (1914-1992) die het hele jaar door is opgesteld in de H. Bartholomeuskerk in Voorhout. De rubriek met vraag-en-antwoord (Q & A) verkent waarom we Kerstmis vieren op 25 december. En pastoor Ruud Gouw legt uit hoe de wijzen, die in het Oosten de ster zagen (Matteüs 2, 2), in de traditie drie koningen werden.

Op 25 december wordt het diocesane themajaar over het Woord van God afgesloten op het hoogfeest van Kerstmis. In dit jaar zijn speciaal voor Kerstmis in het bisdom Rotterdam zakbijbeltjes verspreid, onder meer via het gevangenispastoraat en parochiële caritas instellingen. Tussenbeide schrijft over dit diaconale initiatief. Parochies en PCI’s kunnen de bijbeltjes nog aanvragen en ook lezers van Tussenbeide kunnen een exemplaar aanvragen (zo lang de voorraad strekt).

In het artikel ‘De draagkracht van het Woord van God’ blikt bisschop Van den Hende terug op het themajaar. En de bisschop schrijft over de rijkdom van het Woord van God “waarin de Heer zelf ons ook in deze tijd aanspreekt en bemoedigt en in beweging zet om de weg van het evangelie te blijven gaan.”

Lees meer…>>>