De mogelijkheden om met Kerstmis in de kerken bij elkaar te komen zijn dit jaar beperkt vanwege het coronavirus en het kerkelijk leven op anderhalve meter. Dat geldt natuurlijk ook voor alle kerken in onze HH. Clara & Franciscus federatie.

Maar Kerstmis is te belangrijk om het niet te vieren. Vandaar dat de website vierkerstmis.nl is gelanceerd. Op deze website vinden bezoekers tips om Kerstmis te vieren in het gezin (doe-boekje voor kinderen), met de armen (Adventsactie), met het Woord van God (rkbijbel.nl) én door deel te nemen aan de liturgische plechtigheden. Dat laatste kan door een kerk te bezoeken of de vieringen van Kerstmis online of via tv te volgen. Voor mensen die thuis meevieren wordt een liturgieboekje online beschikbaar gesteld en wordt verwezen naar parochiewebsites via zoekparochie.nl.

In onze federatie vinden diverse kerstvieringen plaats; deze worden online uitgezonden op het YouTube-kanaal tv.rkgroenehart.nl (ook te bereiken via www.rkgroenehart.nl):

Kerstavond (24 december)
– 19.00 uur: Gezinsviering, met muzikale ondersteuning door kinderkoor Akkoord
– 21.30 uur: Viering met muzikale ondersteuning door middenkoor Revival

Kerstmis (25 december)
– 10.00 uur: Viering met muzikale ondersteuning door het St.-Caeciliakoor uit Nieuwveen/Zevenhoven

Tweede Kerstdag (26 december)
– 10.00 uur: Viering met gregoriaanse zang

27 december
– 10.00 uur: TV-viering op NPO2, met muzikale ondersteuning door het Emanuelkoor

Daarnaast vinden er in de kerken van onze federatie nog tal van andere activiteiten plaats. Dit varieert van een eenvoudige kerkopenstelling en kerststal kijken tot momenten met zang, gebed, een kerstwandeling en nog veel meer.
Het complete overzicht van alle activiteiten wordt uiterlijk 15 december op deze website rkgroenehart.nl geplaatst.