Foto: adventsactie.nl

Tijdens deze adventsperiode houden de MOV-werkgroepen, ondanks de coronacrisis, een actie voor onze medemensen ver van hier, in Congo. Daar is veel armoede en honger.

In april vorig jaar sloegen mensen in het oosten van Congo massaal op de vlucht voor extreem politiek geweld. Ruim 20.000 ontheemden zochten hun toevlucht in het Masisi-gebied. Hun meest dringende probleem is gebrek aan voedsel. In de dorpen die ze moesten achterlaten leefden ze van de opbrengst van hun land. Mogelijkheden om op hun nieuwe woonplek werk te vinden zijn er nauwelijks.

De adventsactie steunt het project waarbij vijftig ontheemde gezinnen gezamenlijk hun voedsel kunnen gaan verbouwen. Hiermee werken ze samen aan betere leefomstandigheden voor hun gezinnen.
Wij hebben een dak boven ons hoofd en aan voedsel geen gebrek. Laten wij hen helpen met onze gelden, die daar goed worden besteed, zodat zij uitzicht hebben op een hoopvolle toekomst.

Wilt u een bijdrage leveren? Dat kan na afloop van de adventsvieringen in onze kerken. Helaas kunnen er vanwege covid-19 slechts maximaal dertig personen aanwezig zijn bij een kerkviering.
Wilt of kunt u niet naar de kerk gaan? Maak uw bijdrage dan over op IBAN NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. de Adventsactie.

Alle MOV -groepen in onze HH. Clara & Franciscus federatie doen mee met deze actie. De MOV-groepen van de Heilige Clara Parochie (Aarlanderveen, Nieuwkoop, Nieuwveen, Langeraar, Noorden en Zevenhoven) doen nog wat extra’s. Zij organiseren een Congolese adventsmaaltijd. U kunt ervoor kiezen om het recept thuis te ontvangen en zelf de maaltijd te maken. Maar u kunt de kant-en-klare maaltijd ook laten bezorgen waardoor u meteen aan tafel kunt. Nodig enkele vrienden, familieleden en kennissen uit en geniet op 11 december met elkaar van de thuisbezorgde Congo-maaltijd (deze wordt tussen 17.30 en 18.30 uur bezorgd). Lees HIER voor het menu en voor meer informatie.
Bestel voor 7 december via 0172-604764. Of mail uw bestelling naar kaskazini@ziggo.nl.