Welkom

We blikken terug op de herdenkingsweek. De kerst en adventstijd komen eraan. Het is moeilijk in te schatten hoe het virus zich zal ontwikkelen in december. In deze Samenstromen leest u hoe we in onze gemeenschap Kerstmis vieren, als het virus het toelaat. We raden u aan om de nieuwsbrief te lezen of de hekken bij de kerk en de deur bij De Schuur in de gaten te houden. Daar hangen we informatie op of activiteiten doorgaan of niet.

Schoenendoosactie

Zoals ieder jaar, sparen kinderen spullen voor de schoenendoosactie. Het was een succes. Dank jullie wel ouders, kinderen, leerkrachten en parochianen voor jullie bijdrage. Drieëndertig gevulde schoenendozen, fantastisch! De verzendkosten zijn bijeen gebracht door parochianen en wat we tekort kwamen door de Parochiële Caritas Instelling.

De protestantse gemeente van het Kerkje aan de Does heeft zevenentwintig schoenendozen gevuld. We mogen trots zijn, dat wij samen zestig dozen hebben gevuld. Zeker zestig kinderen, die we blij gaan maken. Dank u wel en tot volgend jaar. Gaat u alvast sparen?

 

Allerzielen – terugblik

We kijken uit naar het voorjaar. Op maandagmiddag, 2 november zijn veel parochianen langs geweest om blauwe druifjes te poten op het kerkhof bij hun geliefde overledene. In het voorjaar zal het een blauwe zee zijn, de blauwe kleur van Maria. Ook kreeg iedere bezoeker een rode roos om mee te nemen of op het graf te plaatsen. Het was een indrukwekkende middag met mooie ontmoetingen.

Herdenkingsweek – 4 november en verder…

Madelief Mooren heeft verteld over het bezoek van schoolkinderen tijdens de herdenkingsviering op 8 november:

“We gingen na de pauze met onze juf en mijn moeder naar de afgebrande kerk. Daar was Jeanne en zij gaf ons een rondleiding. Ik was daar al twee keer geweest. Bij de openluchtvieringen en bij de dierenzegening. Maar heel veel kinderen uit mijn klas kwamen er voor het eerst na de brand. Ik vind het echt heel jammer dat al die mooie spullen nu weg zijn. Daarna gingen we terug naar school. We hebben een filmpje gekeken over de kerk. De juf liet een PowerPoint zien. We knutselden en tekenden over een nieuwe kerk, zoals een kruis wat op de kerk komt te staan als die wordt herbouwd. Hier ziet u het resultaat. Alle kinderen van de basisschool willen de kerk heel graag terug!”

Madelief Mooren

Licht in de Adventstijd

Omdat we vanwege Corona niet bij elkaar op bezoek kunnen, hebben we voor de Advent een actie van licht bedacht. Een aantal kaarsen zullen circuleren in onze parochiekern. Als u een kaars ontvangt, dan kunt u ’s avonds de kaars branden. U schrijft een boodschap voor iemand voor wie u een lichtje wil branden in het bijgevoegde notitieboekje. Vervolgens brengt u het kaarsje en notitieboekje bij iemand, die u wat licht toewenst. En deze persoon brandt ook het kaarsje en schrijft een boodschap en brengt het weer door. We hopen dat zo veel mensen licht mogen ontvangen en doorgeven in deze adventstijd.

Voedselbank – bent u Sint op 5 december?

Zaterdag 5 december is er een actie voor de voedselbank. De bezoekgroep en de pastoraatgroep hebben hun krachten gebundeld en staan van 8.30 tot 14.00 uur bij de COOP. U krijgt een lijstje met producten die nodig zijn. U kiest er daar één of twee uit en doet deze in een doos. Wij brengen deze producten naar de voedselbank.

Kerstfair – 12 december

Zaterdag 12 december is met potlood in de agenda gezet bij de dames van klein onderhoud. Ze gaan kerststukjes en kerstkaarten verkopen tijdens de kerstfair, als de Coronacijfers het toelaten. Het plan is de kerstfair te organiseren op zaterdag 12 december van 10:00 tot 14:00 uur. Mocht u niet kunnen komen, dan kunt u kerstkaarten bestellen met onze kerk erop. Een mapje van drie kaarten kost 5 Euro of vijf kaarten voor 10 Euro. De kaarten zijn te koop op: Hendrik Meijerplantsoen 19, Hoogmade.

Tussenbeide – extra editie

In december ontvangt u Tussenbeide, de informatie- en inspiratiekrant van ons bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met nieuws over het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam. Vanwege Corona zullen we het blad verspreiden onder alle parochianen, omdat niet iedereen naar de vieringen kan komen.

Kerstwandeling – 24 december

Op kerstavond organiseren we in samenwerking met de protestantse gemeente van de kerk aan de Does een kerstwandeling. Tijdens de wandeling gaat u met uw gezin op zoek naar een kindje, dat geboren is in een Stal. Het belooft een unieke wandeling te worden. Inspiratie, Nederlandstalig Koor en Enjoy zullen tijdens de route kerstliederen ten gehore brengen. En we hebben een paar verrassingen. U kunt starten tussen 17:30 uur en 20:00 uur vanaf de Protestantse kerk bij de Does. Iedere vijf minuten zal een groep starten, zodat u Coronavriendelijk de route kunt wandelen. Heeft u fakkels in uw bezit, laat het ons weten. We willen fakkels plaatsen, zodat de route verlicht wordt.

U kunt een starttijd opvragen of laten weten dat u fakkels heeft via het secretariaat op dinsdagochtend of via de mail (bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl) tot dinsdag 22 december 2020.

Kerstochtend – 25 december

De Kerstvieringen zullen dit jaar besloten zijn en worden via internet live uitgezonden. Dat betekent dat er geen vieringen zijn in Hoogmade. Voor parochianen, die geen internet hebben, willen we het mogelijk maken om in de Schuur de Eucharistieviering op een groot scherm mee te vieren. Wilt u voor 15 december laten weten of u interesse heeft om op Eerste Kerstdag naar De Schuur te komen, via het secretariaat op dinsdagochtend of via de mail (bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl).

Bijdrage Samenstromen

U vindt een brief bij deze Samenstromen, met de vraag een vrijwillige financiële bijdrage te geven voor het abonnement op Samenstromen. Hiermee kunnen we dit parochieblad blijven maken en verspreiden. Maak uw bijdrage over naar rekeningnummer: IBAN NL52 RABO 0123.2014.38 t.n.v. H. Franciscus, BCP Hoogmade-Woubrugge.

Wekelijkse vieringen in De Schuur

Iedere week is er een viering in De Schuur. Er is plek voor 30 parochianen. U kunt dinsdagochtend telefonisch contact opnemen met het secretariaat om te reserveren.

Wij wensen u een inspirerende adventstijd toe. We hopen dat het aantal Corona patiënten gaat dalen, zodat we met elkaar kerstactiviteiten kunnen ondernemen en ook de medewerkers in de zorg van de kersttijd kunnen genieten.

Wij wensen u een Zalig Kerstfeest.

Beheercommissie

Pastoraatgroep

Pastor Marjo Hoogenbosch

Lief en Leed
Overleden:

30 oktober                   Jan Zonneveld                                     76 jaar

 

 

 

 

Gedoopt:

25 oktober                 Vosse Theodorus Gerrit Koteris, Zoon van Rolf Koteris en Shaila Deckers