Al jaren wordt de zondag voor kerst de traditionele ‘Kerst samenzang’ georganiseerd in de Heilige Adrianuskerk in Langeraar. Tijdens dit concert kan het publiek, in een vaak bomvolle kerk, genieten van en meezingen met alle bekende kerstmuziek. Helaas zijn dit soort fysieke bijeenkomsten op dit moment niet toegestaan.

Om toch het echte kerstgevoel in huis te halen organiseren de Werkgroep Kerst samenzang Langeraar en muziekvereniging Aer en Amstel (een fusie tussen muziekvereniging Arti et Religioni uit Langeraar en muziekvereniging Crescendo uit Nieuwveen) een uniek livestream kerstconcert.

Op zondag 20 december om 19:00 uur is dit concert op internet via www.aerenamstel.nl/stream te volgen. Let op! Het beeld is pas beschikbaar vanaf 19:00 uur. Tijdens dit concert is muziek te horen van popkoor Happiness, onder leiding van dirigent Cees Pouw, en het fanfareorkest van Aer en Amstel. Het fanfareorkest staat voor het eerst onder leiding van onze nieuwe dirigent: Erik Janssen.

Het programma van dit concert lijkt op de kerstsamenzang zoals u van ons gewend bent. Echter maken we dit keer ook uitstapjes naar diverse mooie locaties in de regio. De opnames van het concert zijn op het moment van schrijven al gestart. De komende periode worden nog vele onderdelen van het concert zowel met beeld als geluid opgenomen. Echter zijn we hierbij afhankelijk van de ontwikkelingen van de coronamaatregelen.

Louis Hoogervorst (voorzitter van de werkgroep kerstsamenzang) is enthousiast: “Wat fantastisch dat we dit gezamenlijk hebben kunnen organiseren! Iedereen kan op deze manier thuis vanaf de bank of achter de computer genieten van dit concert. We denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. In deze bijzondere tijd is het goed om te zien dat we iets unieks hebben kunnen organiseren voor de gemeenschap in de regio”. We hopen dat u deze avond vanuit uw woonkamer geniet van dit bijzondere concert en dat we u volgend jaar weer kunnen uitnodigen voor een echt live concert!