Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 49

15 november: Woord- en Gebedsviering om 11:15 uur

Komend weekend zal onze viering om 11:15 uur in De Schuur zijn met Frans Dam als voorganger. Enkele leden van Inspiratie zullen voor de muzikale begeleiding zorgen.
Er is plek voor maximaal 30 parochianen. U kunt reserveren door een mail te sturen, klik hier.

QR-code
Er zijn 3 manieren waarop u tijdens de viering uw gaven kunt geven. Het kan ook op een ander moment. Hieronder wordt een en ander uitgelegd.
Optie 1:
via bank overschrijving naar: IBAN NL56 RABO 0123.2001.05  (H. Franciscus, BCP Hoogmade-Woubrugge.Optie 2: via de collecteschaal tijdens de vieringOptie 3:
via QR-code (klik hier) die u in deze nieuwsbrief en op uw liedblad vindt tijdens de viering. Wat u moet doen is als volgt. Zodra het moment voor collecte daar is, pakt u uw telefoon bij de hand. U opent de camera functie op uw telefoon en scant de QR-code die in beeld is. Wanneer de code gescand is door uw telefoon, komt er bovenin beeld een link zichtbaar. Deze klikt u aan en u komt automatisch op een betaalpagina terecht. Daar vult u in het te betalen bedrag en u bevestigt de betaling.
Extra collecte: Jongerenwerk

Op 14 en 15 november is er een extra collecte voor het jongerenwerk in ons bisdom. Samen met de bisschop vinden we het belangrijk dat katholieke jongeren elkaar in een groter verband kunnen ontmoeten. In ons bisdom worden voor de jongeren zomerkampen, bijeenkomsten, cursussen en andere activiteiten gehouden. Het samen optrekken geeft de mogelijkheid om in kwaliteit te investeren. Lees meer hier.

 

 

 

 

 

Indrukwekkende herdenkingsviering
Afgelopen zondag hebben we de brand herdacht. We bedanken pastor Hoogenbosch voor de inspirerende preek, waarbij we bespraken dat het belangrijk is om zowel in het samenleven in de maatschappij, als in de geloofsgemeenschap en je persoonlijk leven goed op te letten.
Mariska zong het lied ‘Tranen’. Vera en Madelief vertelden over het bezoek van basisschool Ter Does aan de kerk.
Aan het einde van de viering keken we vooruit. Leo van Rijn, voorzitter van de beheercommissie vertelde hoe de stand van zaken is 1 jaar na de brand.
Na de viering konden parochianen de kerk bezoeken en een roos brengen met een persoonlijke boodschap. Ook voorbijgangers, lopend of op de fiets kwamen binnen kijken.
Hier vindt u  informatieve links:

Woord van dankbaarheid
De herdenkingsviering van vandaag heeft mij moed en troost gebracht. Ook voor de toekomst licht en mogelijkheden. Iedereen die daaraan heeft meegewerkt ben ik zeer dankbaar.
Een dankbare parochiaan
Dank aan leerlingen Ter Does
Zondag hing De Schuur vol met mooie ontwerpen voor een herbouwde kerk in Hoogmade. Het was leuk om te zien hoeveel tips de leerlingen hebben aangeleverd voor een herbouwde kerk. Dank aan de directeur en leerkrachten van de basisschool Ter Does om dit met ons te delen.
Kerstkaarten zijn er weer
Ze staan in de box bij Hendrik Meijerplantsoen 19. Het kan op bestelling, met foto kan bijna altijd, en de andere als het materiaal op voorraad is, doe een verzoek in de brievenbus. De opbrengst gaat naar onze parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte – De Goede Herder. Hartelijk dank!
Dames van klein onderhoud
Kerkgangers Nice in rouw
Op 29 oktober werden we opgeschrikt over een mogelijke terreurdaad in Nice. Drie bezoekers van een katholieke kerk in Nice zijn op gruwelijke wijze met een mes vermoord.Onze bisschop Van Den Hende heeft een condoleance gestuurd. U kunt deze hier lezen.
Interessante links
Informatief

Parochie/Federatie

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt

Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*
Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.