Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk
Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 48
Herdenking 1 jaar na de brand

8 november: Woord- en Gebedsviering om 09:15 uur

Komend weekend zal onze viering om 09:15 uur in De Schuur zijn met pastor Marjo Hoogenbosch als voorganger. Enkele leden van het Nederlandtalig koor zullen voor de muzikale begeleiding zorgen.
Er is plek voor maximaal 30 parochianen. U kunt reserveren door een mail te sturen, klik hier.

LivestreamVier mee uit uw huis
U kunt de viering volgen vanuit uw huis. Joris van den Hoorn zal de viering uitzenden via de website van de parochie.

  1. Print het liturgieboekje uit, klik hier
  2. Zet uw computer of laptop aan rond 09:00 uur
  3. Ga naar: https://rkgroenehart.nl/
  4. Klik op TV.rkgroenehart.nl
  5. Brand een kaarsje
  6. Doe mee
Collecte
Bewaar een bedrag(je) voor de collecte of maak meteen iets over naar: IBAN NL56 RABO 0123.2001.05  (H. Franciscus, BCP Hoogmade-Woubrugge.
Of kom na de viering naar de afgebrande kerk om uw collecte te brengen.
8 november – 1 jaar na de brand
Op 8 november is de afgebrande kerk open van 10:15 tot 12:15 uur en kunt u langs komen om even stil te staan bij het moment van de brand een jaar geleden. Neem een pen mee, u kunt een boodschap achter laten op een kaartje en een roos plaatsen ter nagedachtenis aan de brand.
Willibrordzondag – Samen de Heer tegemoet
Deze zondag is er een extra collecte vanwege Willibrord zondag. Op de website van de Katholieke Vereniging voor Oecumene leest u er meer over. Klik hier.
Hoe was het bij de Bisschop?
Zoals u vorige week heeft kunnen lezen, heeft de beheercommissie samen met de commissie onderhoud Rooms Katholieke Kerk een presentatie gegeven aan de bisschop en zijn staf op donderdag 29 oktober.
De bijeenkomst begon met technische problemen. Na een gebrekkige start, konden we goed uitleggen hoe het dorp er voorstaat een jaar na de brand en welke plannen we hebben uitgedacht. Onderstaande links geven meer informatie over de bijeenkomst:

Dank aan de vrijwilligers
Wij zijn heel blij dat met alle vrijwilligers. Zij zorgen er voor dat we een vitale geloofsgemeenschap zijn. En dat is een belangrijk besluitcriterium voor onze bisschop. Of u nu Samenstromen rondbrengt, een zieke dorpsgenoot bezoekt, koffie schenkt, pastorie schoonmaakt, bloemstukjes maakt, het inlegvel maakt, de ledenadministratie bijhoudt, de financien op orde houdt, bijdraagt aan de vieringen als koster, koorlid, lector of zaalteamlid, onkruid wiet of tafelkleden wast, met elkaar bouwen aan een vitale geloofsgemeenschap voor jong en oud in Hoogmade en Woubrugge.
4 november: leerlingen bezoeken de kerk
Het was een uitdaging voor de leerkrachten. Pastor Hoogenbosch mocht vanwege de Corona maatregelen niet de school in. Dit betekent dat de leerkrachten zelf aan de slag moesten om met de leerlingen te praten over de brand. U kunt hier kijken wat de leerlingen gedaan hebben. Klik hier.
Terugkijken op Allerzielen/Allerheiligen
Afgelopen maandag, 2 november, was het kerkhof open. De pastoraatgroep was van 14:00 uur tot 17:00 uur aanwezig. Iedere bezoeker werd verwelkomt met muziek. Deze muziek was door het hele dorp te horen.Iedere bezoeker kreeg bolletjes om deze te poten en een rode roos. In het voorjaar verwachten we een mooie blauwe zee van blauwe druifjes op ons kerkhof.Er zijn heel veel bezoekers geweest, die heel dankbaar waren dat Allerzielen op deze manier werd gevierd.
Interessante links

Informatief

Parochie/Federatie

Clara en Franciscus Stichting De Groene Punt

Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.