Zoals u weet organiseert het Activiteiten Comité van onze kerk jaarlijks diverse evenementen, waaraan iedereen mee kunnen doen. Denk aan de jaarlijkse Parochie Fietstocht Samen uit op de Fiets en het maandelijkse klaverjassen. De opbrengst van die evenementen gebruiken we voor het onderhoud van de kerk. Denk bijvoorbeeld aan de restauratie van het H.Hartbeeld-beeld eerder dit jaar.
Ook dit jaar hadden we diverse evenementen op onze planning staan, maar door alle coronaperikelen is dit zoals u begrijpt, helaas allemaal anders gelopen. Onze fietstocht is niet doorgegaan en het klaverjasseizoen hebben we begin maart moeten afbreken. En zoals het nu nog uitziet zullen we op zijn vroegst in september volgend jaar weer starten. Ondanks dat leek het ons toch gepast om toch nog even stil te staan bij al die mensen die afgelopen kaartseizoen met veel plezier aan de maandelijkse kaartavonden hebben deelgenomen. Dit jaar hebben we 6 kaartavonden gehad met maar liefst 234 deelnemers. De opbrengst van de 6 kaartavonden was in totaal een ruim 800 euro. Al met al een mooi bedrag, waarmee we op een mooie manier weer kunnen bijdragen aan het noodzakelijke onderhoud van de kerk.
Daarnaast hebben we ook nog eens de Top 5 van het seizoen verrast. Normaal gesproken sluiten we ons kaartseizoen af in april en dan zetten we direct de nummers 1 tot en met 5 van het seizoen in de schijnwerpers. Dit jaar verliep dit iets anders…. maar op zich was het hartstikke leuk om te zien hoe de Top 5 reageerde op hun late “‘prijsuitreiking”. Zeker omdat zij het niet meer hadden verwacht.
De winnaar van het klaverjas seizoen van 2019 – 2020 is geworden Wim Cornelisse met een totaal van 29.968 punten over 6 avonden. Wim is daarmee ook de winnaar geworden van de Pastoor De Korte-Bokaal. Naast Wim bestond de Top 5 van het seizoen uit Mario Welman (2e met 29.566 punten); Leo van Diemen (3e 29.040 punten), Ries Pieterse (4e 28.732 punten) en Harry Ham (27.791 punten). Allen nogmaals van harte gefeliciteerd! Daarnaast bedanken wij Kitty van der Pijl en haar team van het Parochiehuis voor de gezellige ontvangst!
Vol vertrouwen kijken we uit naar het nieuwe klaverjas-seizoen wat – als het allemaal meezit – in september 2021 weer van start gaat.
Activiteiten Comité RK Kerk Nieuwkoop.
Riet, Elly, John, Marc en Arjan