Al vele jaren worden er in Aarlanderveen eucharistievieringen gehouden op woensdagochtend. Nadat in maart van dit jaar de coronacrisis uitbrak werden de vieringen, die gehouden werden in de consistorie, stilgelegd.

Sinds enkele maanden zijn de vieringen op woensdagochtend om 9.00 uur weer in gang gezet. En vanwege het houden van voldoende afstand worden deze nu in de kerk gehouden. Een trouwe groep parochianen komt iedere week naar deze doordeweekse viering en put daar troost en vertrouwen uit. Er is ook een toename te zien van mensen die af en toe deze viering bijwonen, zelfs vanuit andere kerklocaties. Omdat het tijdstip goed uitkomt, omdat de vertrouwde sfeer hen aanspreekt of om verdieping te zoeken in het geloof in deze moeilijke tijd waarin wij leven. Er is altijd een priester die voorgaat, er is een koster die de gebruikelijke liturgische zaken regelt, soms is er een organist en voorzanger (onze eigen Niels), er is een suppoost (een lid van de pastoraatgroep) die bij de ingang de namen noteert en aanwijzingen geeft voor het handen ontsmetten en de looproute voor het vinden van een zitplaats. Er is sinds kort zelfs een lector (Marian Berkhout) die verhuist is vanuit Nieuwveen naar Ter Aar en haar vakkundige voorleeskwaliteiten inzet om de viering nog professioneler te maken. En dan na de viering is er gelegenheid om in het Achterom even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee, verzorgd door onze gastvrouw Betty Staartjes. Hier kunt u ook de dames ontmoeten die het secretariaat verzorgen. Uiteraard vindt dit alles plaats met strikte inachtneming van de preventieregels ter voorkoming van corona. Mocht uw interesse gewekt zijn, kom dan gerust eens langs bij deze waardevolle doordeweekse bijeenkomst van gelovigen. Het zal u goed doen.

Vanuit de PG, Ed Koeleman