Op zaterdag 19 september wijdde Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken voor het bisdom Rotterdam. De wijding vond plaats tijdens een eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal te Rotterdam. De wijdingsplechtigheid werd vanaf 11.00 uur uitgezonden via een livestream. Bekijk de stream op het YouTube-kanaal van het bisdom.

“Er was geen stem uit de hemel die tegen me zei: ‘Je moet diaken worden.’ En toch heb ik het gevoel dat God mij roept.” In een video van het bisdom Rotterdam vertellen Melchior Kerklaan en Ed Doe openhartig over hun roeping tot het diaconaat. Het betekende voor beiden een wending in hun leven die ze eerder niet voor mogelijk hielden.
“Waarom heb ik het goed en heeft een ander het slecht? Wat is de bedoeling dat wij hier op aarde zijn?” Met deze levensvragen liep Ed Doe van jongs af aan rond. Toen hij naar Mexico reisde en daar voor het eerst in zijn leven een kerk bezocht met zijn huidige vrouw, ging een wereld voor hem open. “Het voelde alsof God tegen met zei: ‘Hèhè, ben je hier eindelijk.’”
Lees meer…>>>

Bron: bisdomrotterdam.nl