Ik ben Kees Fransen en volg binnenkort, als alle formele handelingen zijn afgewikkeld, Frank Lek op als penningmeester van de BCP. Frank neemt na twee termijnen en wat bonusjaren afscheid van deze functie.

Wat mij precies te wachten staat weet ik nog niet allemaal, maar de tijd zal dat leren neem ik aan. Ik heb inmiddels al als kandidaat-bestuurder een vergadering meegemaakt en heb gemerkt dat er een pallet van onderwerpen op en over tafel gaat. Hoewel ik in mijn werkzame leven grotendeels als financieel beleidsmedewerker aan de slag ben geweest beschik ik niet echt over een boekhoudkundige kennis. Maar met de hulp van de kundige bestuurders om mij heen gaat dat vast lukken de komende jaren. Het is voor mij een nieuwe facet in mijn kerkelijke taken. Bestuurlijke taken waren er als lid en vervolgens voorzitter van de Pastorale Raad. Maar ook als lid van “comité rond het 100 jarige bestaan” van onze kerk. En in het “veld” als misdienaar (wie niet!) en nu nog steeds actief als Lector en Cantor.

Samen met u ga ik er het beste van maken. 

Door: Kees Fransen