Voor de laatste ankerzondag, gooide het coronavirus roet in het eten voor de 15 communicantjes binnen de Claraparochie. Hun 1e Heilige communie kon op 10 mei niet doorgaan. Opeens werd de toekomst onvoorspelbaar. Helaas lukt het niet om met alle 15 communicantjes tegelijk het feest van de 1e Heilige Communie te vieren. Gelukkig kwam in de zomervakantie een voorstel om alle kinderen in hun eigen parochiekerk ter communie te laten gaan, tijdens een eucharistieviering. Wij zijn met de 5 moeders van de Nieuwkoopse communicantjes bijeen gekomen en hebben in overleg met elkaar een mooie viering in elkaar gezet.

Zondag 6 september was het dan eindelijk zover. De 5 Nieuwkoopse communicantjes; Benthe van Termeij, Jet Jansen, Matthias Baas, Naevia Verschoor en Nick Stigter, hebben hun 1e Heilige Communie ontvangen. Eindelijk kon hun geknutselde trein opgehangen worden in de kerk, die ze eigenlijk eerder dit jaar tijdens de presentatie viering op zouden hangen.  De kinderen hebben de pastoor geholpen bij het klaarmaken van de tafel en een mooi gedicht gelezen voor Maria.  Koor de Horizon zorgde voor de muzikale ondersteuning. Wat was het een mooie feestelijke viering met een volle kerk volgens de corona regels.

Werkgroep