De dienstdoende koster zet over het algemeen zo’n kwartier tot tien minuten voor dat de viering begint de kerkklok aan. Na een paar minuten wordt dat weer uitgezet. Toen was er een koster die de klok niet meer hoorde en bij zichzelf dacht: “Heb ik hem nou uitgezet? Of heeft iemand anders dat gedaan?” Hij dacht er verder niet bij na maar realiseerde zich later wel een raar geluid gehoord te hebben. Tegen de avond kwam de bewoonster van de pastorie thuis. Zij hoorde een raar geluid uit de toren komen en kon het niet thuisbrengen. Ze waarschuwde wel een van onze technische vrijwilligers. Die ging de toren in en zag dat de klok nog steeds luidde maar zonder geluid. De klepel was uit de klok gevallen. Typisch geval van de klok ZIEN  luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Gelukkig hebben we uitstekende vrijwilligers en die hebben de afgebroken onderdelen gerepareerd en het inmiddels ontregelde uurwerk weer op tijd laten lopen. Zij hebben de klok weer horen luiden en weten nu ook weer waar de klepel hangt. Wat moeten we toch zonder onze vrijwilligers.

BCP