Corona communiescherm
Eerst hadden we bedacht een plaat plexiglas aan een standaard. Maar dat vonden we wat kaal en erg eenvoudig. Toen hebben we een ontwerp gemaakt met twee panelen waar een schuine zaagsnede doorheen loopt. In die zaagsnede kan een plaat plexiglas geklemd worden. Het geheel op een tafel gezet met twee kaarsen en de voorganger kan erachter staan en onder de plaat door de communie uitreiken. Janneke van Soeren-Aupers heeft er twee schitterende “guardian angels”(engelbewaarders) op geschilderd. Een waardige manier om in deze coronatijd de communie uit te reiken volgens de protocollen. Andere parochiekernen zijn al komen kijken hoe het in elkaar zit en willen het graag namaken. Kernen die dat willen geven maar een seintje, ze kunnen de technische tekening krijgen en zijn welkom om in Nieuwkoop het scherm zelf te komen bekijken. Engelen zie je ook terug op de Ark des Verbonds maar ook op onze tabernakeldeuren zowel van het hoogaltaar als van het altaar in de zijkapel. De twee engelen sieren nu ook de cover van deze Samenstromen en daar zijn we best trots op!
BCP