Op zaterdag 19 september zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Beiden worden permanent diaken en zullen een aanstelling krijgen in het parochiepastoraat.

De wijding vindt plaats tijdens een eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam. Vanwege het coronavirus is dit een besloten viering, waarbij slechts een zeer beperkt aantal genodigden aanwezig kan zijn. De wijdingsplechtigheid wordt ook uitgezonden via een livestream vanaf 11.00 uur. Deze livestream kan worden gevolgd via www.bisdomrotterdam.nl en het YouTube-kanaal van het bisdom.

Bisschop Van den Hende vraagt om in de tijd van voorbereiding te bidden voor de wijdingskandidaten. In een brief die donateurs van Vronesteyn ontvangen, schrijft de bisschop: “Moge God, die het goede werk in hen is begonnen, het zelf tot voltooiing brengen. Laten we, in dit diocesane Jaar van het Woord van God, tevens bidden dat ook anderen in het Woord van God de uitnodiging van de Heer mogen herkennen om een levensweg te kiezen als diaken of priester in ons bisdom.”

Lees meer…>>>