Leven we momenteel niet allemaal min of meer in een periode van stilte en aandacht. Tenminste…stiller dan het altijd was. Minder geluid in de lucht, minder geluid op de weg. Als ik iets positiefs over de afgelopen maanden kan zeggen is dat het wel. Minder geluid en minder vervuiling. Maar dat zegt nog niets over de stilte in jezelf. Het kan zelfs gebeuren dat je gedachten als een malle door je hoofd heen gaan als het stil om je heen is. Het wordt niet voor niets af en toe omschreven als een ‘oorverdovende stilte’ en vaak proberen we deze dan direct op te vullen met praten, tv of radio omdat we er niet zo goed mee overweg kunnen. Maar als je stilte kan verwelkomen als een vriend, kun je ook dingen helderder gaan zien, zoals de modder in een emmer water naar beneden zakt als je hem met rust laat, het water wordt weer helder. Ik hoop daarom dat we in september weer van start kunnen gaan met de meditatie avonden. Mocht u meer willen weten, dan kunt u contact opnemen met Liesbeth van Woudenberg, 06-28256286 .