Beste parochianen

Wij zijn zeer verheugd dat we vanaf 28 juni weer liturgievieringen kunnen gaan houden in de Martinuskerk in Noorden.

In de maand juni kunnen de publieke vieringen in de kerk worden hervat met maximaal 30 gelovigen. Vanaf 1 juli hebben wij voor maximaal 50 gelovigen plaats in de kerk. Vanwege de vakantieperiode houden wij vanaf 1 juli de vieringen ‘om de week’. Op onze website en in “Samenstromen” kunt u het schema vinden.

Natuurlijk is het de bedoeling dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en gelden de maatregelen zoals anderhalvemeter afstand, handen reinigen bij binnenkomst van de kerk, hoesten en niezen in elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes en bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven. Daarbij is reserveren voor het bijwonen van de viering verplicht. Op die manier kunnen wij in de gaten houden of we iedereen die aanwezig wil zijn ook kunnen plaatsen. En voldoen we aan de registratieplicht zodat, indien nodig, wij kunnen achterhalen wie er aanwezig is geweest bij de viering.

Aanmelden kan digitaal via www.meevieren.nl of op woensdag- t/m vrijdagochtend (9.30-12.00 uur) op het secretariaat (tel. 0172-408128)

Wanneer u digitaal wilt aanmelden kan dat vanaf 5 dagen voor de viering door op bovenstaande link te klikken, vervolgens kiest u voor de Martinuskerk in Noorden en vult u de gevraagde gegevens in.

Verder hebben wij een protocol opgesteld om de viering op een goede manier te mogen vieren.

De belangrijkste voorschriften zijn:

  • U moet zich vooraf aanmelden voor de viering
  • U dient bij binnenkomst uw handen te ontsmetten (reinigingsgel is aanwezig).
  • U volgt bij binnenkomst de aanwijzingen voor plaatsing en bij het uitgaan de aanwijzingen om veilig naar de uitgang te gaan.
  • Er is alleen voorzang (cantor) en er wordt niet meegezongen door de gelovigen.
  • Gelovigen geven elkaar bij de vredeswens niet de hand.
  • Voorlopig vindt de uitreiking van de H. Communie niet plaats.
  • U kunt bijdragen aan de collecte via  een collectebus of collectemand op een tafel bij de uitgang

Kijk voor het protocol en andere informatie op de lokale website. In het vieringen- en activiteitenoverzicht op deze website ziet u waar, wanneer en om hoe laat er in onze kerken liturgievieringen zijn. Klik op de betreffende viering en u krijgt meer informatie over deze viering.

Degenen die deelnemen aan vieringen doen dat op eigen risico.

Wij hopen u snel weer te mogen verwelkomen in onze kerk, zodat we er met elkaar mooie vieringen van kunnen maken.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar dit e-mailadres (bcp_noorden@rkgroenehart.nl) of bellen naar het secretariaat tijdens openingstijden (woensdag- t/m vrijdagochtend 9.30-12.00 uur tel. 0172-408128).