Op zondag 28 juni komt de TV-viering weer vanuit de H. Petruskerk in Roelofarendsveen.
Pastoor Jack Glas is celebrant.
Aanvang: 10.00 uur
Zender: NPO2

Voorafgaand aan de viering wordt om 9.45 uur het Geloofsgesprek uitgezonden.
In het Geloofsgesprek vertelt pastoor Jack Glas, die custos is van het Heiligdom in Brielle, over de Nationale Bedevaart die dit jaar in aangepaste vorm doorgaat als livestream. De viering van de Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 11 juli is vanaf 11.00 uur te volgen op www.martelarenvangorcum.nl.

De Martelaren van Gorcum stierven vanwege hun geloof in de eucharistie en hun trouw aan de paus. Ook vandaag de dag worden mensen vervolgd en gedood, omdat ze getuigen van hun geloof in Jezus.

‘Getuigen van het Woord’ is het thema van de viering van de Nationale Bedevaart. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende concelebreert. De Nationale Bedevaart sluit met het thema aan bij het Jaar van het Woord van God dat wordt gehouden in het bisdom Rotterdam.