Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk
Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 28

Sacramentszondag

Het lichaam van Christus’. Op de tiende dag na Pinksteren vieren wij de instelling van de eucharistie. We eten op deze dag brood en drinken wijn. Het brood verwijst naar Jezus; lichaam, de wijn naar het bloed dat Jezus offerde omwille van het heil van de mensen. Lees meer hier.

Hoe kunt u meedoen aan de vieringen?

Via onderstaande websites kunt u de vieringen online bijwonen (10:00 uur ‘s-ochtends):

U kunt uw collecte digitaal doen door een bijdrage te storten op het bankrekeningnummer van onze parochiekern:
IBAN NL56 RABO 0123.2001.05 t.n.v. H. Franciscus BCP Hoogmade – Woubrugge.

Openlucht viering op 5 juli
De vervolgstappen zijn gemaakt voor onze eerste echte open lucht viering in de R.K. Kerk Onze Lieve Vrouw Geboortekerk te Hoogmade. Bastiaan van Wieringen heeft deze tekening gemaakt. Er is plek  voor 84 stoelen. We zijn blij met de gastvrouwen die zich hebben opgegeven. We vroegen ons af waar de gastheren blijven. Het zou fijn zijn als we ook een gastheer aan het team kunnen toevoegen.De viering gaat alleen maar door als het weer droog is, want anders zitten we met onze voeten in het water.Volgende week gaan we kijken wat er verder nodig is om op te bouwen.
(Oud)-Vrijwilligers welkom
Op vrijdagmiddag, 19 juni zijn alle vrijwilligers en oud-vrijwilligers welkom. De kerk is leeggeruimd en nu kunnen we elkaar op Corona vriendelijke afstand elkaar ontmoeten.
Per groep is er een tijdslot, en als u vrijwilliger bent in diverse groepen, kunt u vaker langs komen. We kijken er naar uit u te ontmoeten.
Wat mist u het meest?
Op de poll met de vraag wat parochianen gemist hebben in coronatijd scoorde met 76% het gemis van de mede-parochianen het hoogst, gevolgd door de vieringen in de kerk met 69%. We kunnen concluderen dat mensen behoefte hebben aan gemeenschap, dat we samen kunnen vieren en kunnen delen. In coronatijd hebben we geprobeerd er alles aan te doen om verbonden te blijven. Er waren onlinevieringen, communicatie via Facebook en de nieuwsbrief. En de Palmpasen takken werden aan huis bezorgd.
We streven er naar om vanaf juli de vieringen te starten in Hoogmade.
Creatievelingen gezocht
Voor onze vieringen hebben we een informatiebrief nodig met daarop alle Corona maatregelen. We willen aan alle parochianen, die naar de vieringen komen, een blaadje geven met alle Corona maatregelen. Ben je creatief en vind je het leuk om zo’n informatieblad te maken?

Meld je aan bij de beheercommissie: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl.

Help mee – Voedselbank
Op zaterdag 13 juni kunt u weer levensmiddelen in leveren voor de voedselbank. Er staat een doos in de hal van de PKN kerk Vissersweg 1. U kunt de levensmiddelen inleveren tijdens het meditatie moment van 10.30u. tot 12.30u. Alvast heel hartelijk bedankt voor u gaven.
Interessante links

Interessante links voor gezinnen

Links Federatie en Parochiekern

Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of voor vragen over onze parochiekern, neem contact op met: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.