foto: Rondom de Kerk

Op 10 juni a.s. is het 25 jaar geleden dat Walter Broeders tot priester werd gewijd. Zijn eerste benoeming was in ‘s Gravenzande, Monster en Hoek van Holland. Daarna volgde een benoeming in Roelofarendsveen, een samenwerkingsverband destijds van twee parochies. Na de fusie van 2011 werd hij pastoor van de parochies H. Franciscus in Roelofarendsveen en H. Clara in Langeraar, die samen de HH. Clara & Franciscus federatie vormen.

Per 1 januari 2015 werd hij benoemd tot rector van Vronesteyn, de priester- en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam. Daarnaast werd hij benoemd tot pastoor van de RK Parochie HH. Petrus en Paulus in Leiden en omgeving.
Pastoor Broeders combineert zijn functie van rector met die van pastoor van de acht kernen die behoren tot de parochie Leiden.