Lichtpuntjes die zijn binnengekomen van verschillende parochianen

 • Gebed van een computerkind van deze tijd:
  Lieve God, kunt u 2020 alstublieft deleten en opnieuw installeren, want er zit een virus in!
 • Dat de Mariakapel een dag in de week extra open is wordt zeer gewaardeerd. Er komen dinsdag, donderdag en
  zondag gemiddeld ongeveer 15 mensen. Tussen half maart en 1 mei hebben 234 mensen de kapel bezocht.
  Duidelijk een lichtpuntje in deze tijd.
 • Een afbeelding van de Heilige Corona (bestaat echt!!) met het Heiligenverhaal en een gebed staat inmiddels in
  de Mariakapel.
 • In de Mariakapel staat ook een tafel met de informatie die normaal achter in de kerk staat.
 • Naast het H. Hartbeeld staat ook de nieuwe Paaskaars.
 • Een mooie kaart in de bus “voor alle mensen die onze parochie draaiende houden”:
  “Lieve mensen, Bedankt, en laten we elkaar niet vergeten, maar voor elkaar zorgen. Sterkte”.
  Als dat geen lichtpuntje is!!
 • Vrijwilligers die voor de voedselbank een paar weken de karretjes hebben schoongemaakt.
 • Doordat we wat meer wandelen en fietsen in de omgeving zijn we minder gehaast en ontdekken we weer in wat
  voor een prachtige omgeving we leven bij onze Nieuwkoopse Plassen.
 • Nieuw tehuis gezocht voor Sjakie het drakie.
  Onlangs zag ik op tv een programma waarin Britt Dekker, een bekende presentatrice, in een bejaardentehuis
  werkte. Ik was best onder de indruk van hoe oprecht Britt op een bepaald moment aandacht had voor een
  mevrouw die graag een koe wilde zien. Uiteindelijk heeft ze die mevrouw een pluchen kalf gegeven. Daar was die
  mevrouw zo blij mee. Dus kwam ik op het idee om voor mijn pluchen draakje ook een nieuw baasje te zoeken.
  Dus, wie is nog op zoek naar een leuke knuffel van 60 cm groot om hem eens lekker te vertroetelen. Maar pas op
  hoor, wel voorzichtig, een draak blijft een draak. Bel 06-29452898.
 • Via YouTube kan je uitzendingen volgen van “Caught in providence”. Een rechter in Amerika in het plaatsje
  Providence. Hij vraagt altijd naar de omstandigheden van de mensen die moeten voorkomen. Vaak hebben ze
  geen geld om de boetes te betalen. Er zijn veel volgers vanuit de hele wereld die geld sturen. Daarmee worden dan de boetes betaald. Voorzienigheid dus…Providence in het Engels! Vaak geeft de rechter tijdens of na het proces uitleg over zijn beslissing.
 • Envelop in de bus met “collecte” er op. Komt er toch nog wat binnen. Zijn we blij mee!!
 • De bewoners van de Hoefslag konden hun auto’s niet parkeren bij hun huis vanwege werkzaamheden aan de zender. Uiteraard mochten zij het parkeerterrein van de kerk een paar dagen gebruiken.
 • Er was een uitnodiging om kunstenaars financieel bij te staan, want ze lopen veel inkomsten mis omdat er geen optredens gemaakt worden en ze ook niet samen in een studio opnames kunnen maken. Via Bandcamp, een internetplatform voor de promotie van artiesten, heb ik muziek kunnen kopen tegen een vrij gering bedrag. Normaal gesproken beluister ik die muziek gratis op YouTube. De instantie Bandcamp rekende die dag geen eigen bijdrage, dus alle inkomsten gingen regelrecht naar de kunstenaars.
 • Wij leven over het algemeen best zuinig, geven niet veel geld weg voor het goede doel. Maar we zetten ons wel heel erg in. Op TV zag ik de uitzending over de situatie op Aruba, Curaçao en St. Maarten door Covid19. Ik wilde nu toch wel iets doen en vroeg aan mijn vrouw of ik niet 1 maar 2 gezinnen mocht ondersteunen. Mijn vrouw zei: “Doe maar drie”.
 • En er zijn mensen die in deze moeilijke tijden, waarin we toch de maandelijkse inkomsten moeten missen, Een extra bedrag overmaken op giro: NL75ABNA 046.92.43.112 . Doet u ook mee? En vermeldt u dan “collectegeld”. Kunt u zelf voor een lichtpuntje zorgen!!
 • Zomaar een gedachte: Een goede gewoonte in ere herstellen. Vroeger, toen ik nog jong was en bij de verkennerij was (nu zouden we scouts zeggen), moest je elke dag een goede daad doen. Dat klonk toen al verschrikkelijk ouderwets. Nu zou men je vragen of je niet de hele dag goede dingen moet doen. Maar toch, in deze speciale tijd is alles anders. Na een periode waarin zo velen hun best deden om positief te blijven, steekt nu onze moppercultuur de kop steeds vaker op. Velen voelen zich tekort gedaan. Jammer, we zakken weer weg. Hoe zouden we ons zelf in die positieve houding kunnen houden? Misschien als we ons eens zouden voornemen om elke dag, minstens een keer, heel bewust, uit volle overtuiging, een positieve daad zouden stellen, één zaadje maar? En dan met héééél veel mensen? Ik ga het doen, zeker weten.
 • De horeca wordt niet vergeten. Er wordt maar al te graag wat besteld. Uiteraard voor het lekkere eten, maar ook om onze eigen middenstand te steunen.
 • Iedereen is aan de klus, ik dus ook. Ik klus me suf. Dus moet ik vaak naar Kluswijs. En wat staat daar? De kist voor oud gereedschap. Soms storm ik daar binnen en denk ik :”Zit er weer wat in?”. De dag daarop stier ik weer de zaak in en denk ik:” gut wat staat daar nou? He, een naaimachine. Dat is waar ook, ik ben nog bezig met een actie.” Kortom, voor de actie voor gered gereedschap blijven spullen binnenkomen. Dus blijven wij het doorsluizen naar de juiste plek. Hartelijk dank dat u allen zo veel en vaak aan de actie denkt. Daar zullen ze in Afrika blij mee zijn! Peter van de MOV