Moment van bezinning.

Al geruime tijd zijn alle maatschappelijke voorzieningen, als gevolg van het Corona virus gesloten. Helaas geldt dit ook voor onze kerken. Dit wordt zowel in de RK parochie Hoogmade-Woubrugge als in de PG Hoogmade-Rijpwetering als een groot gemis ervaren. Beide plaatselijke kerkgenootschappen willen daar nu een alternatief meditatiemoment voor bieden. Daarvoor zal het Kerkje aan de Does iedere zaterdag, vanaf 10.30 tot 12.30 uur zijn deuren openzetten om een ieder een moment van bezinning te bieden. Er is dan ook een mogelijkheid een kaarsje aan te steken, daarmee symboliserend dat er toch licht blijft schijnen in deze donkere tijd. Je kan dat kaarsje natuurlijk ook aansteken ter herinnering of ter bemoediging van een geliefde of iemand die daarvoor in aanmerking komt. Er zal dan ook de gelegenheid zijn dat op te schrijven, of een boodschap ter bemoediging mee te geven (wel eigen pen meenemen). Afwisselend zal Pastor Marjo Hoogenbosch of ds. Evert Westrik aanwezig zijn voor een (pastoraal) gesprek. Indien gewenst één op één. Ook zal er gepaste orgelmuziek te beluisteren zijn. Vrijwilligers van beide kerkgenootschappen zullen ter begeleiding aanwezig zijn. Dit alles zal plaatsvinden onder de R.I.V.M. coronavoorschriften.

Beide kerkgenootschappen hopen hiermee een alternatief bezinningsmoment te creëren als compensatie voor het gemis aan de zondagse vieringen/diensten.

 

Namens de RK pastorale werkgroep:
Marjo Hogenbosch, pastor
Jeanne Borst
Liesbeth v.d. Star
Namens de kerkenraad van PG Hoogmade:
Evert Westrik,  predikant
Femke Kortekaas
Jan Uit den Boogaard