Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk
Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 22

Derde zondag na Pasen Roepingenzondag
Aanstaande zondag vieren wij Roepingenzondag. Paus Franciscus spreekt in zijn brief over vier sleutelwoorden: dankbaarheid, vemoeidheid, bemoediging en lof.
De mediaviering vindt plaats op NPO2 om 10:00 uur vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen. Pastor Broeders is de voorganger. Voorafgaand aan de viering is een gesprek met priesterstudent Sander Verschuur en diakenkandidaat Ed Doe.
Hoe kunt u de vieringen meevieren?
Deze week zal de viering op televisie worden uitgezonden. Mocht u nog vieringen willen terugkijken, ga dan naar het YouTube kanaal van onze parochie.  Klik hier.U kunt bij het secretariaat een gezangenboek ophalen om mee te kunnen zingen tijdens de viering.
Felicitatie aan Jeanne Borst
Afgelopen vrijdag was het lintjesregen. Van onze parochiekern hebben twee vrijwilligers een lintje ontvangen.
De eerste parochiaan is Jeanne Borst-Oudshoorn. Wie kent haar niet als dirigente van het Nederlandstalig koor en Enjoy. Als enthousiast lid van de MOV-groep, waarbij ze aandacht vraagt voor de Vastenactie. En sinds kort, als lid van de pastoraatgroep.
Felicitatie aan Henk Brunt
De tweede parochiaan die een onderscheiding heeft gekregen, is Henk Brunt. Henk is al jaren een trouw lid van de Beheercommissie en zorgt er voor met zijn team van vrijwilligers, dat het erf van de kerk en de begraafplaats er picobello uit zien. En dat gold ook voor de kerk voordat de brand het gebouw verwoestte. Henk is een stille kracht die achter de schermen bergen werk verzet.
Zowel Jeanne als Henk hebben namens alle parochianen een boeket bloemen ontvangen met de felicitaties. We zijn er trots op dat deze vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet en hopen nog vele jaren met ze samen te kunnen werken.
Met dank aan het secretariaat voor de foto’s.
Boek over de brand
In de vorige nieuwsbrief hebben we gemeld dat, Hans van der Wereld bezig is met de samenstelling van een boek over de brand van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade.Ook herinneringen van anderen zijn welkom, eventueel met foto.Foto’s met betrekking tot de brand – mits minimaal 300dpi – zijn ook welkom!Ze kunnen gemaild worden naar:hansvanderwereld@gmail.com
Leegruimen van de kerk
Volgens een constructeur is het meer dan 1.000 graden Celcius geweest in de kerk ten tijde van de brand. Dit betekent dat veel van onze herinneringen verloren zijn gegaan. Niet alleen van de Hoogmadese parochianen, ook van de Woubrugse parochianen.
De verwachting is dat eind van de week de kerk is leeggeruimd. Lees meer hierover in de nieuwe editie van Samenstromen en het inlegvel.
Klik hier op de link:

Koop een kaartje
De dames van klein onderhoud hebben kaarten te koop. Het is leuk om een kaartje te sturen, en nog leuker om een kaartje te ontvangen in deze moeilijke tijd. Loop langs bij Hendrik Meijerplantsoen 19, als het niet regent, staat er buiten een box met de kaarten en kunt u afrekenen. Hebt u speciale wensen, dan kunt u bellen: 071-5012209 of 06-81334054. De opbrengst gaat naar onze parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte – De Goede Herder.
Hier bij het digitale bisdomblad “Tussenbeide”.      Tussenbeide bisdomblad
 

Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.