Op zondag 3 mei komt de tv-mis weer vanuit de H. Petruskerk in Roelofarendsveen.
De viering is om 10.00 uur en wordt uitgezonden door KRO-NCRV op de zender NPO2.

Vanwege de coronacrisis is het een besloten viering, zonder publiek.
Rector Walter Broeders van Vronesteyn is de celebrant bij deze viering.

Voorafgaand aan de mis komt het Geloofsgesprek uit het bisdom Rotterdam.
Omdat 3 mei Roepingenzondag is, zijn in het Geloofsgesprek priesterstudent Sander Verschuur en diakenkandidaat Ed Doe te gast. Zij vertellen over hun roeping en het Woord van God. Sander vertelt hoe de roeping van Mozes uit het Oude Testament voor hem betekenis kreeg. En Ed vertelt over de woorden van Maria “Mij geschiede naar uw woord”, die hem de weg wezen naar het diaconaat.
Het Geloofsgesprek wordt uitgezonden om 9.45 uur, ook via NPO2.

Roepingenzondag
Op de vierde zondag van Pasen, 3 mei, viert de Kerk Roepingenzondag. ‘Je komt als geroepen’ staat op de poster, de gebedskaart en het gebedenboekje die worden verstuurd aan parochies. Het materiaal, dat oproept om te bidden voor roepingen, is een hartelijke oproep aan mannen, jong en ouder, om na te denken over de vraag of God ze roept tot het priesterschap of diaconaat.

In de begeleidende brief aan parochies schrijft rector Walter Broeders van Vronesteyn: “Aan ons allen wordt aandacht gevraagd voor het gebed om roepingen tot het diaconaat en priesterschap en het religieuze leven.” De rector vraagt de parochies daarom om het materiaal van Roepingenzondag zo goed mogelijk te verspreiden in de verschillende kerken van de parochies.

“Momenteel zijn er vanwege het coronavirus geen publieke vieringen, maar ook nu komen er mensen in de kerken. Bovendien is het materiaal ook daarna actueel. Het gebed om roepingen mag het hele jaar doorgaan”, aldus de rector. De poster vermeldt ook heel concreet voor het najaar nog een Roepingenweekend voor jongeren (16 t/m 18 oktober) en een Roepingenweek (1 t/m 7 november).

Lees meer…>>>